Fiica mea a rămas gravidă la o petrecere și părinții băiatului nu vor să se implice

Nu știu încă ce posibilități legale avem la dispoziție, dar aș vrea să îi dăm în judecată

Sunt mama unei fete de 14 ani care a rămas însărcinată la o petrecere acasă la unul dintre colegii ei de școală. Am fost șocați și eu și tatăl ei când ne-a anunțat. Și mai șocați, dacă pot spune așa, am fost să aflăm că acest băiat cu care a avut relații sexuale nu era primul. Soțul meu a crezut inițial că fiica noastră a fost violată și era gata să meargă la poliție, când ea ne-a spus că își începuse deja viața sexuală cu un alt coleg.

 

Știu, aveți dreptul să mă blamați, sunt de vină pentru că nu am văzut din timp toate astea și că nu am fost suficient de apropiată de fiica mea ca să pot preveni o astfel de nenorocire, să o învăț ...

Dar ce să zic, că nu mi-am pus problema că ea se va gândi la sex atât de repede, atât de devreme, când e abia o copilă care trebuie să meargă la școală și asta să fie unica ei responsabilitate. Cum să înveți un copil despre sex și pericolele lui?

Dar acum răul e făcut, nu mai am ce să îndrept, și tot ce ne-a rămas e să încercăm să limităm pagubele. Am luat legătura cu părinții băiatului care este responsabil de sarcina fiicei noastre și le-am spus că trebuie să se implice și ei cumva în această situație.

O dată pentru că asta s-a întâmplat totuși în casa lor, iar ei nu au fost vigilenți, deși erau acasă.Iar a doua oară că sunt totuși viitorii bunici ai copilului.

Nici n-au vrut să audă. Ne-am certat ca la ușa cortului, ei pretinzând că fiul lor e băiat și că e dator să încerce. Fata trebuia să se păzească, și implicit noi s-o ferim de așa ceva. Ei ne-au sugerat să o ducem la doctor să facă avort, însă pentru familia noastră așa un păcat capital iese din discuție.

Fiica noastră va naște copilul și probabil că îl vom crește noi, bunicii materni, pentru că ea totuși trebuie să-și vadă de viață mai departe, de școală, să urmeze o carieră.

Dar mi se pare nedrept că lucrurile stau în continuare așa în secolul 21, într-o țară europeană. Cum pot gândi niște părinți că nu au nicio responsabilitate pentru faptele copilului lor minor și el? Cum pot fi atât de cinici când la mijloc sunt două vieți distruse, a fiicei mele și a viitorului ei copil?

Nu știu încă ce posibilități legale vom avea la dispoziție, dar aș vrea să îi dăm în judecată pe părinții băiatului. Aș vrea să știu părerea voastră, dacă vi se pare că avem dreptate și dacă eventual i s-a mai întâmplat cuiva așa ceva, cum a procedat?

20 Octombrie 2013
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anonim pe 6 Oct 2015, 00:08
    Nedreptate

    Potrivit art. 218 alin. 1 din Codul penal al României, „raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoana, savârsit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apara ori de a-?i exprima vointa sau profitând de aceasta stare, se pedepsete cu închisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”

    1
    0

  • Alcyndor pe 1 Nov 2013, 19:35
    pensia alimentara

    Pensia alimentara e o gluma oameni buni. Si eu provin din familie destramata si stiu despre ce e vorba. Cu banii aia iti cumperi o inghetata. Daca pe parinti nu-i cheama Becali sau mai stiu eu cum, sa fie plini de aur, n-o sa v-ajunga pensia aia nici pe-o masea. Si veti mai cheltui si-o groaza de bani pe avocati etc.

    3
    0

  • lucia pe 28 Oct 2013, 18:37
    Amandoi trebuie sa-si asume responsabilitatea

    Sunt amandoi de vina, normal ca trebuie sa-si asume responsabilitatea si celalalt. Nu stiu de ce vi se pare aberant ca vrea sa-i dea in judecata. Trebuie sa plateasca pensie alimentara.

    3
    0

  • silviu pe 26 Oct 2013, 12:37
    nu ar vrea si pensie alimentara?

    Aia e grija unei mame sa dea in judecata, pai ce cauta fata de 14 ani la petreceri de noapte? nu mai faceti copii daca nu ii stiti educa, baiatul cu ce e de vina? mai ales daca e minor, daca el nu constientizeaza nu il poate forta nimeni, totul trebuie sa vina de la el nu sa fie obligat, poate cu trecerea timpului lucrurile se vor schimba, cand iti vezi copilul e altfel. Si faza cu avortul numai niste tampiti o puteau sugera, nu e o solutie, nu ma gandeasc neaparat la copil dar la sanatatea femeii, s-ar putea sa o afecteze toata viata.

    2
    2

  • coco pe 24 Oct 2013, 15:38
    hm...

    mai, ce repede sariti cu judecatul si cu datul cu piatra! se vede ca n-ati crescut nici macar o buruiana la geam, cu atat mai putin un copil. legal - fapta este penala si se numeste act sexual cu un minor, deoarece fiica dumneavoastra are sub 15 ani (verificati art. 198 Cod penal). consimtamantul ei la actul sexual si faptul ca nu a fost primul baiat din viata ei nu au relevanta pentru existenta faptei, ci doar pentru stabilirea pedepsei. In privinta baiatului, daca are intre 14 si 16 ani trebuie probat discernamantul pentru a raspunde penal, daca are peste 16 ani raspunde penal punct. inainte sa va complicati cu adn-uri si alte asemenea (care dureaza si costa), explicati-le parintilor baiatului ca veti face plangere penala importiva baiatului, ca fapta se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si ca ii veti chema ca parte civilmente responsabila, deoarece erau acasa si nu i-au supravegheat pe copii. vedeti daca mai simt nevoia sa explice ca baiatul lor e baiat si trebuia sa incerce...

    5
    1

  • alexandra pe 24 Oct 2013, 13:55
    un copil il ai toata viata

    Trebuie sa fiti uniti si sa va ajute Dumnezeu.Nu mai e timp de condamnat fata, ca de ce a facut, de ce nu a facut...sunt sigura ca e destul de traumatizata acum, mai ales ca e atat de mica, a gresit, se intampla;Nimeni nu e perfect; Important e ce veti face de acum incolo, fata va trebuie sa invete ceva din asta, dar nu ca o pedeapsa, nici ca " orice as face, ma ajuta mama si tata sa ies basma curata", o astfel de experienta o sa_i schimbe viata total , se va maturiza, vor disparea multe etape ale unei adolescente normale...si pe voi va va schimba. Nu cred ca un copil crescut cu dragoste de bunici, fara resentimente va deveni un delicvent ;e foarte important cum o sa va impacati voi si fata cu situatia, mai ales ca cel mic nu are nicio vina.

    1
    3

  • mami pe 23 Oct 2013, 14:30
    Educatie sexuala

    Saptamana trecuta, baiatul meu a venit acasa cu o problema "s-a rupt prezervativul"! Si-a asumat responsabilitatea faptei, i-a luat fetei "pastila de a doua zi", apoi a venit sa ne intrebe ce e de facut. Amandoi au 18 ani, elevi in clasa 12-a, deci e perfect! intotdeauna am avut o relatie deschisa cu copiii nostri, (fata are 21 de ani), deci a stiut ce sa faca, dar totusi am fiert cu totii si inca mai fierbem vreo 2 saptamani. Nu stiu cat l-a costat "pastila de a doua zi", dar am ramas surprinsa de faptul ca fata nu a vorbit nimic cu parintii ei. M-am oferit de a merge cu ea la medic pentru o metoda de contraceptie, daca au de gand sa continue "experienta", desi am indicat reorientarea spre alte activitati (nu o stiu pe fata, desi sunt prieteni de ceva vreme). Daca se intampla ca ea sa fie insarcinata, va fi nevoie sa se discute si cu parintii ei, pentru a lua alte hotarari. Dar pana acolo mai avem putin timp. Ideea e sa-si asume raspunderea amandoi, nu doar ea, actiunea a fost a amandurora!

    2
    0

  • ieseana pe 21 Oct 2013, 22:21
    NU condamnarii

    nu condamnatii un sufletel nevinovat la moarte.Puteti sa-l cresteti Dvs ca si parinti,mama copilului sa_si urmeze scoala si atunci cand varsta si situatia materiala o sa-i permita ,sa_si asume responsabilitatea unui parinte.Cealalta familie poate fi obligata prin lege sa participe financiar la cresterea copilului,desigur dupa efectuarea ADNeului

    5
    4

  • petru pe 21 Oct 2013, 13:39
    cine nu a gresit niciodata, sa arunce primul piatra!

    Ma intreb cati dintre cei care ii dati zor cu avortul, ati trecut voi insiva printr-o astfel de experienta! Sau ati avut o persoana apropiata care sa treaca prin asta. Daca nu, internetul e plin de filme care va arata, cu lux de "amanunte", ce inseamna avortul. Si cand spun "amanunte" ma refer la membrele sfaramate ale unei fiinte vii, trase cu chiureta intr-o tavita... Eu zic sa va treziti si sa constientizati ca avortul este o crima chiar daca legea il permite. Doar nu e prima data in istoria omenirii cand se dau legi chiar impotriva oamenilor iar ei le aplauda!

    10
    5

  • sneakyme pe 21 Oct 2013, 12:44
    Maturitate

    Am avut mare noroc ca parintii mei, in special mama, sa fie deschisa la minte, sa vorbeasca atat cu mine cat si cu fratele meu despre sex, despre pericolul unui dulce oferit de "nenea care vrea sa te joci cu pu?ulica lui", despre ce inseamna pentru mine ca fata sa incep viata sexuala si ce inseamna pentru fratele meu sa isi inceapa viata sexuala. Avand parte de aceasta discutie si de educatie sexuala, mi-am inceput viata sexuala cand am avut capul pe umeri si nu cand imi propunea orice prost din jurul meu sa o fac. Cred ca tu ca parinte trebuie sa iti bagi mintile in cap si sa realizezi ca deja ai gresit ca nu ai discutat cu ea serios si sa mai termini cu faza ca e pacat sa avortezi. Vrei la 15 ani sa fie mama? Inseamna exmatriculare din scoala, intreruperea studiilor si compromiterea viitorului. Iti dai seama ca o legi de maini si de picioare? las-o sa fie libera, nu traim in evul mediu sa o obligi sa pastreze copilul. Las-o sa isi termine studiile, sa isi gaseasca un rost, sa faca o facultate, sa vada ce inseamna sa fii adult, sa invete responsabilitati. Nimeni din familia mea nu mi-ar fi impus acest lucru stupid. Chiar mereu mi s-a reamintit de catre parinti si matusi sa vin sa spun la timp ce am patit, astfel incat se se ia masura care nu imi va strica viitorul. Iti dai seama ca isi furi toate sperantele si ca sunteti singurii care o condamna in loc sa fie alaturi de ea? Incearca sa ii fii prietena si sa ai o minte deschisa sa o ajuti sa treaca peste prostia facuta, nu o lega de un copil nedorit facut din prostie si du-o la doctor sa vorbeasca cu un specialist daca nu te simti in masura sa ii asiguri o educatie sexuala. Sex nu inseamna numai copii, inseamna si boli cu transmitere sexuala si in exces duce si la pierderea respectului de sine. Te rog din suflet sa ii fii alaturi ca mama si prietena, nu ca acuzator si fanatic religios. E copilul tau care a facut o tampenie, nu ii compromite sansele unui viitor din cauza unei prostii din copilarie.

    12
    3

  • simika pe 21 Oct 2013, 11:20
    eu ma bucur ca ati ales calea aceasta...

    Nu trebuie sa o criticati, trebuie sa ii fiti alaturi fetei. Poate chiar s-a protejat, insa toate treburile astea nu sunt 100% ok. Ma bucur ca opriti copilul, el nu are nici o vina in toata povestea asta si va fi o minune in viata voastra. Daca va asumati raspunderea ca bunici, ea sa isi vada de ale ei si voi sa o ajutati pana la varsta propice cresterii unui copil, atunci e ok. Nu ii strigati, nu o certati, o sa vedeti ca anii trec si cand va vedea copilul alaturi de ea o sa fie bine si o sa lupte pentru el. Eu una, daca mi-ar lasa baiatul o fata graviduta, mi-as asuma toata responsabilitatea, ba chiar as creste eu copilul daca nu e dorit de mamica si familia acesteiea. Pot primi 1000 de voturi contra acesti optiuni si poate credeti ca mint, sau ca vreau sa impresionez. Nu e asa! Copilul nu e niciodata de vina. Si mami a ramas insarcinata cu mine cand avea 18 ani si a ales sa ma aduca pe lume si nu a avut parte de tata, ca si el ara la randul lui un pusti si nu ii ardea de crescut copii. Da, m-a crescut mamaie, cum se spune la noi, pana cand mama a putut sa ma ajute si asa a si fost. De aia nu sunt eu bine merci, de aia nu am fost eu un copil cuminte si nu am adus bucurii mamei. Niciodata nu i-am stat mamei in calea fericirii. Un copil aduce bucurii, nu iti taie pofta de viata. Cei care gandesc asa, mi-e mila de ei!

    9
    10

  • Radu Tenea pe 21 Oct 2013, 10:54
    Tatal copilului si parintii lui isi vor da cu pumnii-n cap.

    Nicio satisfactie din lumea asta nu se compara cu cresterea unui copil. Vor sta departe de toate bucuriile vietii de zi cu zi, de zambetul unei fiinte nevinovate, de imbratisarile lui sincere si pline de iubire. Toata viata lor vor avea pe constiinta acest comportament.

    8
    7

  • Cornel pe 21 Oct 2013, 10:36
    Surpriza !

    Când o fatä la 14 ani, e deja TRECUTÄ prin Paradisul lui Eros, mare va fi surpriza ca ADN-ul presupusului tatä sä nu corespundä. Asa ca in vechea vorbä româneascä: "când te asezi cu fundul pe un musuroi de furnici, nu stii care te-a muscat". Deci, mamä foarte preocupatä de judecätzi, de despägubiri materiale, dar DELOC de educatzia fetei tale, incearcä sä te desteptzi, acum in ceasul al 13.lea. Avorturile nu sunt interzise, iar in cazul unei minore sunt chiar recomandate. Chestia cu "asa a vrut Dumnezeu"... ha-ha-ha... N-are el treabä cu asta... cä dacä ar avea cu CEVA, nu ar fi atâtea nenorociri in lume... Dar, sä aduci pe lume un copil in aceste conditzii, e o crimä. Ce-i potzi asigura? O viatzä chinuitä, si in viitor un prezumtiv infractor. Deci mämico grijulie de cäutarea unor motive de judecatä si despägubiri materiale, du-tzi frumos fata la doctor. Si, pe viitor incearcä sä ai mai multä legäturä sufleteascä, sä stii ce se intâmplä in sufletul copilului täu, s-o potzi ajuta permanent cu un sfat. Când fetele isi incep viatza sexualä la vârsta asta, inseamnä cel mai ades cä incearcä sä gäseascä dragostea pe care nu o au in familie.

    13
    4

  • kiki pe 21 Oct 2013, 09:50
    incredere

    Daca s-a intamplat asa,inseamna ca asa a vrut Dzeu,are socotelile Lui. E f rau si traumatizant avortul, greu va fi si cu sarcina...dar o sa reusiti impreuna sa cresteti un copil sanatos,sunt sigura. In privinta baiatului...daca nu a fost viol nu aveti ce face,in schimb ce va invata Lana mi se pare correct. Daca sunteti o familie normala (si cred asta,altfel n-ati fi scris) va veti intelege toti greselile si fata poate avea un viitor frumos,candva,dupa ce va termina studiile(neaparat sa-si faca o cariera) Va doresc sa fiti uniti ,si mult success !

    10
    7

  • Lana pe 20 Oct 2013, 15:57
    Cai legale

    Dupa ce fiica dvs. naste trebuie sa stabiliti paternitatea copilului (cine e tatal - in instanta daca baitul nu recunoaste copilul sau de comun acord daca recunoaste de buna voie copilul) dupa care se va cere pensie alimentara - nu conteaza cati ani are baitul, daca lucreaza sau nu, instanta il va obliga pe el sau pe parintii lui (daca e minor) sa plateasca lunar o suma. In cazul in care pensia alimentara nu e platita 2 luni consecutiv, fapta constituie infractiune - deci vor plati daca vor sa evite un dosar penal. Totul dureaza cam un an, dar merita atat pentru copil, cat si pentru fiica dvs.

    13
    4

  • Cristina pe 20 Oct 2013, 10:41
    Datii in judecata!

    Chiar daca fiica dvs a gresit,ca de altfel si baiatul care trebuia se se asigure,este vinovat.De ce trebuie lasat acest lucru in ''bratele'' fetei?!Sa raspunda si baiatul,cat si familia lui !!!Dati-l in judecata,nu-l lasati sa creada ca asta poate face oricarei fete si el nu suporta alte responsabilitatii!!!Sa fiti puternici !! O zi buna!

    12
    6

  • Alcyndor pe 20 Oct 2013, 09:52
    Copil nedorit

    Din pacate, din ce in ce mai multe fetiscane raman gravide. La 14-15 ani, esti extrem de iresponsabil. Multe isi incep viata sexuala dintr-o joaca, pentru ca e la moda si pe urma plang ca si-au distrus viata. Sincer, eu as fi dus-o sa faca avort. Un copil nu e o papusa, sa-l faci si pe urma sa-l abandonezi intr-un colt si sa uiti de el. Am vazut astfel de cazuri si stiu despre ce e vorba. Copiii respectivi se trasnforma in delincventi sau adulti cu probleme comportamentale, pentru ca sunt lipsiti de afectiunea si grija unei familii reale. Nu stiu daca aveti cum sa-i obligati pe parintii baiatului sa va dea bani. Iar el probabil ca e minor si n-are niciun venit, prin urmare n-are din ce sa plateasca pensia alimentara. Oricum, din cate stiu, pensia respectiva este extrem de mica, fiind proportionala cu venitul baiatului. Daca salariul lui e mic, suma va fi nesemnificativa, si nu va putea acoperi cheltuielile (destul de mari) ale cresterii unui copil. Nu prea aveti ce face in conditiile astea. Nu v-ati supravegheat fata si ati lasat-o sa se duca noaptea intr-o casa straina, acum suportati consecintele.

    17
    8

  • iola pe 20 Oct 2013, 09:46
    Ce e mai grav?

    Ce e mai important acum? Sa ii dai pe parintii baiatului in judecata sau sa gasiti o metoda sa avorteze? Pacat... Asta e.. se duce dupa la preot si se spovedeste. Sa dea nastere unui copil la 14 ani? Sa fie mama la vasta asta? Ce o sa faca in loc sa iasa cu fetele in ras sau sa invete o sa fie la baie sa vomite ca are greturi. Mai simplu face un avort. decat sa nu aiba ce sa ii ofere mai bine nu il mai are.

    17
    11

  • acid pe 20 Oct 2013, 07:12
    mare ti-e gradina Doamne!

    Mda. Asa mama, asa fiica. Sunteti duse cu pluta amandoua si trebuie sa gasiti niste tapi ispasitori pentru prostia voastra. Pai mama draga, daca nu stii cum sa-ti inveti fata despre sex neprotejat, macar invat-o sa citeasca si cumpara-i o revista in formativa de la chioscul de ziare. Si asta nu-i nimic grav, bine ca nu s-a infestat cu HIV sau alte BTS. Lasa bunico ca daca nu te duce mintea sa-ti inveti fata, o sa te ocareasca nepotu' nascut nedorit si crescut fara parinti de o sa te inveti minte. Dar nu-i nimic, macar fata o sa aibe viitorul asigurat prin pensia alimentara primita de la tatal pentru cresterea copiluilui, asa ca nu mai trebuie sa-ti faci griji pentru educatia fetei tale, grija ta e sa dai parintii baiatului in judecata...

    19
    22

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod