Festivalul de Carte si Arte a ajuns la cea de-a VI-a editie

Facebook Twitter Comenteaza
Festivalul de Carte si Arte a ajuns la cea de-a VI-a editie

Miercuri, 24 septembrie 2008, se deschide, la Teatrul National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti, Festivalul Carte si Arte, editia a VI-a. Evenimentul reuneste un targ de carte si o suita de momente culturale si artistice. Festivalul dureaza 5 zile si se incheie cu o licitatie de carte veche.

In cardul targului de carte vor fi prezente 32 edituri, care isi vor prezenta oferta de carte pentru 2008-2009. In cadrul celor 5 zile se vor succede diferite momente culturale, dintre care amintim: comemorarea a 120 de ani de la moartea Iuliei Hasdeu, aniversarea a 75 de ani de la nasterea lui Nichita Stanescu si a 25 de ani de la moartea poetului, decernarea premiului de excelenta oferit de Zonta Club Bucuresti doamnei Uca Marinescu, lansarea suplimentului pentru copii al revistei Dilema Veche – Dilematix, seara de jazz gazduita de Johnny Raducanu si Mircea Tiberian, colocviul Noii Generatii Cinematografice si multe lansari de carte.

Editia de anul acesta inaugureaza o noua directie a festivalului: implicarea sociala.
"Arta trebuie sa fie de aceasta data mai mult decat un beneficiu intrinsec. Ne-am propus sa exploatam la maxim potentialul de daruire al culturii si sa o aducem in concret. Astfel am organizat o licitatie de carte veche pentru colectionari si pentru impatimiti ai universului literar", a declarat Lucia Ovezea, presedintele A.D.E.P.C.

Actiunea este menita sa sprijine un tanar talentat din Romania. Banii astfel obtinuti vor fi donati unui tanar care va fi prezentat public ulterior.

Festivalul intruneste sub acelasi acoperis personalitati ale vietii cultural artistice precum: Eugen Simion, Nicolae Breban, Mircia Dumitrescu, Horatiu Malaele, Rodica Popescu Bitanescu, Uca Marinescu, Mircea Albulescu, Johnny Raducanu, Mircea Tiberian, Cristian Mungiu, Eusebiu Stefanescu, si multi altii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod