Fenomen pe YouTube: Cum scapi de acnee cu tehnici simple de machiaj

La început, s-a gândit că imaginile video pe care le-a încărcat pe YouTube ar putea fi de folos cuiva care are aceeaşi problemă. Dar niciodată nu şi-a imaginat că trucurile prin care ea îşi masca acneea vor fi urmărite de milioane de persoane. Cassandra Bankson, o tânără de 19 ani din California, a reuşit să le redea încrederea multor tineri disperaţi de efectele acestei afecţiuni.

La început, s-a gândit că imaginile video pe care le-a încărcat pe YouTube ar putea fi de folos cuiva care are aceeaşi problemă. Dar niciodată nu şi-a imaginat că trucurile prin care ea îşi masca acneea vor fi urmărite de milioane de persoane. Cassandra Bankson, o tânără de 19 ani din California, a reuşit să le redea încrederea multor tineri disperaţi de această plagă a adolscenței.

Cassandra a postat o demonstraţie video în care îşi arată faţa înroşită de acnee înainte de machiaj. În 10 minute, prin câteva metode simple, ea îşi maschează zonele afectate, iar chipul ei este ca nou. Filmuleţul a fost urmărit de aproape 8 milioane de ori, iar tânăra a fost invitată la emisiunea TV "Good Morning America" pentru a-şi prezenta povestea, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Tânăra a explicat că devenise obiectul ironiei colegilor de şcoală pentru felul în care arăta, dar a învăţat singură să-şi mascheze afecţiunea. Cu timpul, ea şi-a perfecţionat atât de bine tehnica, încât a devenit model, iar imaginile din portofoliul ei rivalizează cu cele ale unor fotomodele cu vechime în branşă. După ce şi-a recăpătat încrederea în ea, Cassandra s-a gândit că ar fi bine să împărătăşească şi altora povestea ei, iar de aici până la fenomenul de pe YouTube totul a venit de la sine.

"Prima bubiţă mi-a apărut în al treilea an de liceu, apoi situaţia s-a înrăutăţit şi am fost nevoită să găsesc o soluţie. Am făcut filmul în noiembrie anul trecut, dar mi-a luat o lună să-l postez, mă temeam că voi fi luată peste picior, cum am păţit la şcoală. Dar m-am gândit că dacă pot să ajut o singură persoană, o fată sau un băiat cu aceeaşi problemă, atunci merită", a povestit ea.

Ceea ce a urmat i-a depăşit însă cu mult aşteptările, Cassandra devenind eroina a milioane de tineri aproape distruşi de acnee. Foarte mulţi dintre cei care au urmărit filmuleţul i-au mulţumit şi au rugat-o să le mai arate şi alte secrete pe canalul ei de YouTube, "diamondsandheels14". Tânăra spune că impactul primului ei film a fost uimitor. "Mi-a deschis ochii. Acneea este la fel de epidemică pentru tineri ca şi pentru adulţi", a povestit ea în emisiunea "Good Morning America".

La începutul materialului video, înregistrat în casa părinţilor, Cassandra apare cu chipul acoperit de machiaj şi cu o piele perfectă. Abia după ce începe să-şi cureţe primerul, fondul de ten, pudra şi fixativul, adevărul iese la lumină: sub toate straturile de machiaj se ascunde pielea acoperită de acnee. Tânăra începe să arate apoi detaliat fiecare pas pe care îl urmează cu meticulozitate pentru a deveni practic o altă persoană.

"Mă simt aiurea, probabil este cea mai mare prostie pe care o pot face, fiindcă mă dau de gol, dar asta e faţa mea", spune Cassandra, arătând spre cameră cum acneea s-a extins pe gât şi pe umeri. "Partea tristă e că e mai mult decât ar trebui să fie. Adică s-a întins pe piept, pe tot spatele, e peste tot şi se poate vedea că a coborît pe gât, am chiar şi pe ureche. Acum e puţin mai bine, dar tot nu e în regulă. Este cel mai mare secret al meu", mărturiseşte ea.

"Am o piele foarte grasă", explică tânăra, în timp ce dă sfaturi despre primer şi despre combaterea tenului gras. Iar pe măsură ce aplică mai multe cosmetice, ea se transformă într-o tânără încrezătoare. Poate sună cam pretenţios, dar ea a devenit un fel de expert dermatologic, vorbind în materialele sale despre "psihologia acneei" şi despre cele mai indicate tratamente ale pielii.

La sfârşitul primului ei videoclip, Cassandra e deja altcineva. Nici urmă de acnee! "Voila! Am o piele care arată curată. Sper că vă place. Sper că veţi scăpa şi voi de acnee", spune ea spre cameră.

Tânăra din California studiază ca să devină asistentă medicală. A mai pus pe YouTube metode recomandate de alte persoane şi scrie despre acest subiect pe blogul ei. Visul său este să-şi creeze propria linie de produse cosmetice pentru combaterea acneei. Dar cel mai mult şi-ar dori să scape de acnee pentru totdeauna.

Foto: Daily Mail

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Mai 2012
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 12 Aug 2014, 22:06
    foarte tare

    Interesanta tehnica de machiaj. Eu am avut acnee si nu am reusit sa le ascund asa bine, mereu se vedeau. In schimb dupa mai multe tratamente anti-acnee am gasit unul care sa functioneze si pentru tenul meu. E pe baza creme din ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation, iar pe mine m-au ajutat foarte mult. Mi-au curatat tot tenul de cosuri si puncte negre si as vrea chiar sa le recomand. Va pup

    12
    0

  • Marius pe 26 Mai 2014, 20:12
    H2O

    Cel mai eficient tratament contra acneei este APA RECE ! Da ati citit bine, pentru un ten gras, sau foarte gras cum il am eu cel mai mult m-a ajutat faptul ca ma spal pe fata cu apa rece. Pe foarte putine sait-uri am gasit sfatul acesta, iar acolo unde era dat nu era evidentiat ca fiind ceva cu adevarat important. ei bine da, cel putin in privinta mea care am incercat o multime de produse si solutii pentru a scapa de acnee si de fiecare data aveau aveau efect partial o saptamana-doua mai dispareau dupa care reveneau chiar mai multe ca inainte. Acum ma spal de ~ 4 ori pe zi pe fata cu un sapun pentru ten gras si ma clatesc cu apa rece si am scapat de acnee iar tenul nu mai este excesiv de gras ca inainte, apa calda/fierbinte stimuleaza excesul de sebum si mai departe stim cu totii ce se intampla. De 2-3 luni imi apare ocazional 1-2 cosuri o data pe saptamana, iar atunci cad ies nu mai sunt atat de agresive si dispar in maxim 2-3 zile. Cam asta e, mi-au trebuit multi ani sa descopar lucrul asta, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

    0
    7

  • Laledagda pe 9 Iun 2012, 19:39
    un lucru foarte important e..

    ca nici fata respectiva nici alte persoane care sufera de acnee,ar trebui sa se preocupe indetaliu de problema,sa se menajeze si sa nu se considere deloc mai prejos decat ceilalti iar daca sunt persoane in jurul lor ce le fac observatii rautacioase ..astea nici nu trebuiesc bagate in seama.DELOC fiecare dintre noi avem unele slabiciuni.toti au defecte stii cum poti ascunde asta?? scotand la iveala calitatile ....mai draguta esti daca incerci sa fii un om mai bland decat sa ai tone de fond de ten si creion si tush in ochi sau buze rosii ..pff

    0
    0

  • Laledagda pe 9 Iun 2012, 19:33
    app ..

    nu inteleg de ce ,maria ,te-ai aprins asa ....asta e parerea mea ...si o sustin eu ii multumesc Domnului ptr tot ce mi-a dat sutien cu push-up nu a-si avea dc sa port sunt inzestrata natural si asta sa zicem ca e o calitate dar am si alte defecte la corp si na incerc si eu sa ma "tratez"si anume poate ca am sani dar nu am un fund cum mi-asi dori ...am probleme cu parul mi-e foarte rar...dar fac ceva in privinta la toate astea ce ma deranjeaza nici nu imi bag silicon in fese nici nu-mi ard parul cu placa sau cu ondulator si nici fixativ nu folosesc ...am un sampon naturist si un tratament ptr problema parului care ii ofera si o forma ok si ma lipsesc de false ajutoare ptr infrumusetare .La fel si cu fesele ...fac exercitii ptr a le avea asa cum imi doresc se vede progresul.

    0
    0

  • yaneta pe 4 Iun 2012, 00:11
    nu-mi vine sa cred

    adevarul este ca acolo au cosmetice de calitate pe cand aici nimic nu e bun. Si eu sufar de acnee ,mi-au ramas si semne si tot ma dau uneori cu fond de ten,doar acopera putin si tot se mai vad urmele. Si nu e recomandat sa folosesti fondul de ten ca mai rau iti faci si tot apar acnee. Doar la ocazii ma dau cu el,in rest nu.

    0
    0

  • maria pe 31 Mai 2012, 17:27
    ...

    as vrea sa te vad pe tine iesind din casa cu tenul acoperit de bube si mergand la scoala/ munca/ stand in tramvai, nu s-o holba nimeni la tine? cum te-ai simti? in ziua de azi exista o multime de produse makeup de calitate care nu doar acopera ci si protejeaza tenul de praf si alti factori externi care l-ar putea agresa si mai mult avand in vedere sensibilizarea produsa de tratamentele anti acneice.

    12
    2

  • maria pe 31 Mai 2012, 17:24
    mda

    laledagda cred ca nu cunosti prea multe despre cauzele si tratamentul acneei, fata asta merge la medic in mod regulat iar faptul ca se machiaza nu dauneaza deloc regresiei problemei ci o ajuta sa nu se mai loveasca de comentariile deplasate ale celorlalti si ii da un pic de incredere in sine. tu nu porti sutien cu push up, nu te imbraci incat sa te avantajeze fizic, nu iti aranjezi parul? si alea sunt minciuni pana la urma pt ca nu arati asa in mod natural

    9
    2

  • Laledagda pe 31 Mai 2012, 12:51
    asa ceva nu e posibil...

    acneea odata aparuta nu trebuie decat tratata nicidecum ascunsa sub un machiaj asta sigur va duce la intetirea ei si deloc la vindecare scuze dar articolul acesta este din viziunea mea,decat o actiune prin care sa ne mintim singuri nu este adevarat de multe ori nici produsele destinate acneeiei nu sunt benefice darminte fondul de ten si alte produse de make-up ...

    7
    8

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod