Femeile vor plăti mai mult pentru asigurările auto și de viață

Dacă în prezent sunt avantajate când vine vorba despre asigurări, fie auto, fie de viaţă, din luna decembrie, femeile vor plăti cu până la 30% mai mult.
Până acum, în cazul asigurărilor auto, femeile au fost considerate conducători auto mai prudenţi, așa că au plătit o primă de asigurare mai mică. De asemenea, când vine vorba de asigurări de viaţă, femeile au un tarif preferenţial, întrucât asiguratorii consideră că ele au o speranţă mai mare de viaţă decât a bărbaţilor.

Aceste prevederi au fost însă considerate discriminatorii de către Curtea Europeană de Justiţie încă din 2007, iar țara noastră nu a aplicat cerinţele CE, lucrurile se vor schimba începând cu 21 decembrie 2012, informează postul România TV.

Proiectul de lege în acest sens a fost trimis de Guvern către Parlament şi urmează să fie adoptat de Senat şi de Camera Deputaţilor.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Irina pe 10 Oct 2012, 22:59
    Taxe taxe.....

    Cum naiba sa platim mai mult? E pur si simplu cea mai mare prostie care am auzit-o pana acum. Sunt o gramada de barbati care sunt mai varza decat femeile in trafic. Cum de v-a venit aceasta idee tampita? Nu mai stiti din ce sa ne mai luati banii. RUSINEEEE!!! Am experienta de aproximativ 12 ani si nu am avut nici un accident. Nu-mi dati o prima pentru asta? Ca asa stiti sa luati bani imediat.....

    0
    0

  • roxana pe 10 Oct 2012, 15:14
    dobitoci

    PAI NORMAL HAI SA LUAM BANI K DE DAT MAI PUTIN!!!!! CUM MAMA NAIBII SA PLATIM MAI MULT ? ADIK NOI CE AVEM NU SUNT ACELEASI DREPTURI SAU CUM CA NU MAI INTELEG?

    1
    0

  • dora pe 10 Oct 2012, 14:12
    prostie.

    eu am carnet din 1998 si am masina inmatriculata pe mine. nu stiu despre ce reducere vorbesc asiguratorii, dar eu pana acum am platit la fel cu masina pe care o are sotul meu pe numele lui, de aceeasi capacitate. de unde au scos porstia asta?????

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod