Efectele mutatului împreună: De ce femeile se îngraşă şi bărbaţii slăbesc

Pentru femeile care doresc să se mute împreună cu partenerul în aceeaşi casă principala grijă nu ar trebui sa fie că de acum încolo vor face curăţenie pentru două persoane. Conform unui studiu recent, femeile care se mută cu partenerul trebuie să fie îngrijorate în primul rând de kilogramele în plus pe care ar putea să le acumuleze.

După analizarea mai multor cupluri, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile se îngraşă iar bărbaţii slăbesc atunci când se mută împreună, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat agenţia Mediafax.

Acest efect este cauzat de porţiile egale de mâncare pe care de acum cei doi le savurează.

O treime dintre femei au mărturisit că ajung să mănânce mai mult după ce s-au mutat cu partenerul. În schimb, o treime dintre bărbaţi au precizat că mănâncă mai puţin şi au început să consume produse ca iaurturi sau salate.



Nutriţioniştii consideră că un cuplu care prepară mâncarea împreună nu ia în considerare nevoile diferite şi împarte mâncarea în mod egal.

Sondajul a mai relevat faptul că bărbaţii şi femeile cumpără produse bazate pe stereotipuri, 90% dintre doamne preferând să cumpere carne pentru partener.

Nutriţionistul Fiona Hunter a explicat concluziile studiului. "Să ai aceeaşi dietă cu a partenerului implică efecte asupra greutăţii corporale. Bărbaţii au nevoie de produse diferite care conţin Vitamina B, dar ei nu prea ştiu care sunt aceste alimente", a spus ea.

Studiul a fost condus printre 1.300 de bărbaţi şi femei din Marea Britanie, relatează ziarul citat de Mediafax.

Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 Octombrie 2012
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 30 Oct 2012, 10:54
    asa este

    Cred ca tine si de vointa si de informare. Si eu sunt la al doilea sot si nu mancam acelasi lucru de fiecare data. Eu am grija de dieta mea (recomandata de nutritionist), iar el mananca ce-i place si cand ii place (pentru ca si metabolismul il ajuta). Mesele pot fi comune din punct de vedere ora, insa ca si cantitate sau fel de mancare pot fi diferite.

    1
    2

  • UuMw09Y pe 26 Oct 2012, 13:33
    Asa este

    Si in medicina Ayurvedica se spune la fel - si anume ca dieta femeilor trebuie sa fie de fapt diferita de cea a barbatilor - pt ca structura feminina are alte nevoi nutritive decat cea masculina. Ar fi fost util daca in articol se mentionau si care sunt alimentele bogate in vitamina B - precum si exemple de dieta pt femei / pt barbati . Sau macar un link ca sa inteleaga toata lumea si sa avem o idee despre ce e vb. Inca un element negativ care apare in cuplu sunt barbatii "bagaciosi" si care isi inchipuie ca tot ce se gaseste in casa/bucatarie/frigider - e pt ei . Sau ca femeia trebuie sa manance neaparat odata cu ei, la aceeasi masa si aceeasi mancare. Si de cate ori le vine lor sa manance. Eu fiind la al doilea sot - plus afland de la multe cunostinte si paciente o multime de detalii de acest gen - pot sa spun f sigur cam prin ce trece o femeie intr-un cuplu - in privinta asta. Trebuie doar sa existe informatia la indemana tuturor - si sa se faca o educatie pt cupluri - dar si individuala - indeajuns de completa - si nu se vor mai intampla astfel de lucruri - cel putin in mediile civilizate.

    5
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod