De ce divorțează Tom Cruise și Katie Holmes

Presa americană a aflat că actrița a cerut divorțul. TMZ a aflat imediat și motivul pentru care ea a făcut acest pas.

Presa americană a aflat că actrița a cerut divorțul. TMZ a aflat imediat și motivul pentru care ea a făcut acest pas.

Katie Holmes vrea să divorțeze pentru că se teme că devotamentul lui Tom Cruise pentru Biserica Scientologică ar putea să o afecteze pe fiica lor, Suri, în vârstă de șase ani. Mai mult, Katie se temea că Tom ar fi putut să o atragă și pe fetiță spre scientologie, au declarat surse din anturajul cuplului, citate de site-ul tmz.com.

Katie nu a fost niciodată atrasă pe deplin de acest cult, deși a avut legături cu scientologia.

Potrivit surselor amintite,  Suri s-a aflat la originea mai multor certuri în cuplu, mai ales că ea este la vârsta la care religia începe să aibă o importanță mare pentru creșterea sa.

TMZ a postat și un material video din 2008, în care Tom Cruise vorbește despre scientologie și despre importanța religiei pentru el.


Învăluită în numeroase controverse și recunoscută de foarte puțini ca religie, scientologia a atras și alte nume sonore de la Hollywood, precum John Travolta, Kirstie Alley sau Lisa Marie Presley.

Aceasta propovăduiește imortalitatea spirituală a omului și reîncarnarea. Scientologii consideră că principalul scop al existenței este supraviețuirea.

O teorie extrem de controversată emisă de scientologi este că oamenii se trag din popoare extraterestre. Ei au fost însă exilați pe Pământ, ținuți captivi în corpul uman și au suferit un proces de spălare a creierului, în urma unor acțiuni de reducere a populației.

Biserica scientologică se opune vehement aplicării psihologiei și a psihiatriei, pe care le consideră vinovate de izbucnirea Primului Război Mondial, accederea la putere a lui Hitler sau a lui Stalin, deteriorarea calității educației în Statele Unite, războaiele din Bosnia și chiar de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Chiar și Tom Cruise, scientolog convins, a criticat domeniul psihiatric, atrăgând asupra sa nemulțumirea specialiștilor în domeniu, relatează Pro TV.

Aceștia au calificat atitudinea sa drept “iresponsabilă”.

Cel mai recent caz este decesul lui Jett Travolta, fiul unui alt scientolog celebru practicant, John Travolta. Unele voci susțin că Jett ar fi suferit de autism, însă actorul i-ar fi refuzat medicația corespunzătoare, din pricina convingerilor religioase.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Iunie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod