Cum să faci un cozonac delicios de Sărbători: Carmen Brumă dezvăluie rețeta!


Carmen Brumă explică cum poți să faci un cozonac delicios


TRUCURI:

1. Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
2. Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
3. Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
4. Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.

5.

Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe - nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.

6. Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.

7. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă frecaţi ouăle cu puţină sare."

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Decembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod