Cristina Rus e disperată: Soțul ei a fost arestat pentru 30 de zile

Bîlteanu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, a fost reţinut marţi, după ce a fost audiat o noapte întreagă de procurorii de la DIICOT. Miercuri, el a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, anunță Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Dragoş Bîlteanu, preşedinte al Consiliului şi director general al SIF Banat-Crişana şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana.

De asemenea, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar a celorlalte trei persoane care fuseseră reţinute în acest dosar - Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia şi Stere Gardan.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timiş.

Dragoş Bîlteanu - preşedinte al Consiliului şi director general al SIF Banat-Crişana, Najib El Lakis - membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan fuseseră reţinuţi de procurorii DIICOT, care au audiat, în acest caz, 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod