CNA s-a autosesizat după emisiunea lui Măruță. Reacţia realizatorului TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului se va întruni joi într-o şedinţă în care pe ordinea de zi figurează şi analizarea situaţiei create în emisiunea de la Pro TV, în care a apărut victima violului petrecut în judeţul Vaslui.

Este una dintre cele mai rapide reacții ale forului de reglementare din audiovizual din ultima perioadă, notează site-ul paginademedia.ro, potrivit căruia forul s-a autosesizat în acest caz, dar au fost primite și câteva reclamații în legătură cu emisiunea-tabloid de la Pro TV.

Tânăra violată a apărut în emisiunea "La Măruță" timp de șase minute, pe final, după ce, în primă fază a apărut mama acesteia. După emisiunea de ieri, au apărut numeroase reacții dure la adresa deciziei celor de la Pro TV.

Vizat de Cătălin Măruţă a explicat într-un comunicat postat pe pagina lui de FAcebook cum s-a ajuns la această situaţie, dar şi motivul pentru care tânăra a dorit să intre în transmisiune directă, deşi iniţial acest lucru nu era programat: "În emisiunea de ieri, marţi 21 iulie, am avut un interviu cu mama victimei agresiunii de la Văleni, jud.Vaslui.

Reporterul nostru i-a cerut interviul, iar ea a fost de acord să îl dea chiar în casa ei, unde se simţea cel mai confortabil şi unde a invitat echipa de filmare. Doamna şi-a dorit să vorbească cu noi pentru că în urmă cu o zi dedicasem aproape toată emisiunea situaţiei în care se află fiica ei şi ceream intervenţia autorităţilor şi solidarizarea cetăţenilor pentru ca cei şapte suspecţi (dintre care trei şi-au recunoscut fapta) să nu se mai plimbe liberi prin oraş, în timp ce victimei îi este frică şi ruşine să iasă din casă şi este condamnată de o mare parte de comunitate. Mama victimei şi-a dorit să intre în direct cu mine pentru a mulţumi pentru sprijin şi implicare şi pentru faptul că petiţia online care cerea dreptate în cazul ei îşi triplase în timp record numărul de semnături.
Fata a stat în altă cameră în timpul intervenţiei în direct. Totuşi, în timpul interviului, ea a cerut să apară pe post. Pe pauza de publicitate, i-a spus reporterului că îşi doreşte să apară pentru a mulţumi, fiind copleşită de mesajele şi încurajările primite. Am fost informaţi că îşi doreşte să apară şi să vorbească şi am decis să mergem mai departe cu ea, luând în considerare mai multe lucruri: este majoră, şi-a dat acordul în scris şi au trecut 8 luni de la incident timp în care ea a făcut terapie psihologică şi a mers la şcoală, viaţa ei redevenind aproape la normal. După cum s-a văzut şi în emisiune, după pauza publicitară ea a stat lângă reporter şi şi-a transmis mesajul de mulţumire: <<Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijinul pe care mi-l acordaţi>>."


"Aş vrea să subliniez că nicio secundă nu a fost întrebată detalii despre evenimentul petrecut în urmă cu 8 luni, ci întrebările au fost legate de viaţa ei din acest moment, de persoanele care i-au arătat sprijinul, de momentele grele pe care le-a trăit când a simţit că este considerată vinovată pentru ce i s-a întâmplat şi despre importaţa faptului că în sfârşit îi vine să zâmbească.
Ba mai mult, a spus că şi-ar dori să mai facă terapie şi i-am făcut promisiuni că o vom ajuta în acest sens, primind foarte multe mesaje de la psihologi dornici să o sprijine gratuit. Ne-a mulţumit de mai multe ori"
, a explicat Măruţă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod