Clubul Ţăranului, gazda filmelor underground la Ro-IFF 2010

de Nicoleta Tarantus, 30 Septembrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Clubul Ţăranului, gazda filmelor underground la Ro-IFF 2010
Clubul Ţăranului va găzdui, în perioada 1-10 octombrie, pelicule experimentale şi provocatoare, care trec orice barieră, fără limite sau cenzură, premiate la festivaluri internaţionale de profil. Proiecţiile vor avea loc în cadrul secţiunii necompetitive Underground a celei de-a şasea ediţii Romania International Film Festival (Ro-IFF), eveniment organizat de Fundaţia Artis. Accesul publicului în sală este gratuit.

"Vrem să aducem în faţa publicului filme care nu pot fi vizionate altfel, filme care nu sunt prezente în festivalurile clasice, chiar dacă niciun gen nu ar trebui exclus. Scopul nostru este ca împreună să amintim publicului că cinema-ul underground, există"
, declară Cornelia Paloş, preşedintele Fundaţiei Artis.

Câştigător la categoria Cel Mai Bun Film Internaţional, din cadrul Festivalului de Film Independent din Londra, "The Heart of No Place" este un documentar regizat de Rika Ohara, care o aduce în centrul atenţiei pe Yoko Ono, văduva cunoscutei legende rock, John Lennon.
Proiecţia are loc în contextul aniversării a 70 de ani de la naşterea regretatului membru al formaţiei Beatles.

Producţia nord-irlandeză "Paradiso", în regia lui Alessandro Negrini, câştigătoare a cinci premii pentru Cel Mai Bun Documentar în cadrul festivalurilor de film din Ungaria, Italia, Germania şi India, prezintă povestea unui muzicant, Roy Arbuckle, care se hotărăşte să organizeze o controversată seară de dans la care să participe, împreună, atât protestanţii cât şi catolicii, în contextul conflictelor din Irlanda de Nord.

Lungmetrajul american "Herbeast comes to life", participant la două festivaluri din Franţa şi Egipt, regizat de Timothy William Pilderian, este o comedie despre un tânăr talentat care doreşte cu orice chip să îşi îndeplinească visele, în ciuda tuturor celor care sunt hotărâţi să îi stea în drum.

Drama unor fraţi dintr-un mic orăşel, care pornesc, fără succes, o afacere cu mere, pentru a putea cumpăra motocicleta pe care şi-o doresc, este surprinsă de regizorul Kateryna Naumenko în scurtmetrajul “Not Scared”.
Pelicula ucraineană a bifat nu mai puţin de şapte participări la festivaluri internaţionale.

“About Bieito´s Death/Sobre a morte do Bieito” este un scurtmetraj câştigător al premiului Silver Remi la Festivalul Internaţional de la Houston şi care prezintă o serie de întâmplări ciudate ce au loc în timpul unei înmormântări.


Printre peliculele care mai pot fi vizionate în cadrul secţiunii Underground se numără “The Happy Life”(Grecia), “In a Readness Zone/V Zone Gozovnusti”(Rusia), „In the Woods/Mesa Sto Dasos”(Grecia), “Peremeni '89”(Rusia-Franţa), “The Forbidden Story”(India), „Travis”(USA), „Fragments of life” (Finlanda) şi “Extinction II – Quadrature of the circles / Extinción II – La cuadratura de los círculos” (Spania).

În perioada 1-10 octombrie, Romania International Film Festival va prezenta publicului român peste 80 de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje, împarţite pe cinci sectiuni: CineBlackSea, Femeia în Cinema, Underground, Focus şi Panorama.
Proiecţiile filmelor vor avea loc la cinematografele Scala, Eforie, Corso şi Clubul Ţăranului Român, din Capitală, iar accesul spectatorilor în săli va fi gratuit. Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe site-ul Festivalului, www.ro-iff.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod