Christopher Lee a murit la 93 de ani

Actorul britanic, star al francizelor "Stăpânul inelelor" şi "Star Wars", a murit la vârsta de 93 de ani, informează cotidianul britanic The Guardian, citat de Mediafax.

Veteranul actor britanic fusese spitalizat din cauza unor probleme respiratorii şi a unei insuficienţe cardiace. Christopher Lee a murit duminică dimineaţă, la spitalul Chelsea and Westminster din Londra, potrivit unor surse din familia actorului.

Decizia de a nu informa imediat presa în legătură cu decesul legendarului actor britanic a aparţinut soţiei sale, Birgit Krøncke, care a preferat ca moartea şi înmormântarea soţului ei să rămână o chestiune privată. Christopher Lee şi Birgit Krøncke erau căsătoriţi din anul 1951.

Actorul britanic avea în spate o carieră de aproape opt decenii în cinematografie şi a activat în industria de divertisment aproape întreaga sa viaţă, relatează Mediafax.

După ce a luptat ca voluntar în Aviaţia regală britanică în Al Doilea Război Mondial, Christopher Lee a debutat în actorie în 1947, dar a devenit celebru abia după ce a apărut în filmele horror produse compania Hammer Film Productions, interpretând câteva personaje intrate în legendă, precum Frankenstein, Mumia şi, mai ales, Dracula.

A jucat în numeroase spectacole de teatru şi şi-a cimentat statutul de star în cinematografie cu roluri mai recente, precum cel al contelui Dooku din trilogia "Războiul stelelor" şi cel al vrăjitorului malefic Saruman din franciza "Stăpânul inelelor".

A fost şi un colaborator constant al regizorului Tim Burton, care l-a distribuit într-o serie de filme de succes, precum "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hallow", "Mireasa moartă/ Corpse Bride", "Charlie şi Fabrica de ciocolată/ Charlie and the Chocolate Factory", "Alice în Ţara Minunilor/ Alice in Wonderland" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

În 2011, a jucat alături de actriţa Hilary Swank în thrillerul "Inamicul din umbră/ The Resident".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod