Christopher Lee a murit la 93 de ani

Venerabilul actor britanic avea probleme de sănătate mai vechi


Ultimul său film este o peliculă ce nu a fost încă lansată, drama fantasy "Angels in Notting Hill", în care a interpretat rolul unui zeu care păzeşte Universul. Ar fi trebuit să joace şi într-o dramă inspirată din atentatele de la 11 septembrie 2001, alături de Uma Thurman, însă acel film nu a intrat încă în producţie.

Actorul Christopher Lee a avut mai multe incursiuni în muzica rock în ultimii ani, înregistrând câteva colaborări cu trupele Manowar şi Rhapsody of Fire, dar şi două albume cu colinde de Crăciun, interpretate în stilul heavy metal.

Actorul britanic a lansat în 2010 un album de metal simfonic despre viaţa lui Carol cel Mare, intitulat "Charlemagne: By the Sword and the Cross".

Christopher Lee susţinea că era un descendent al lui Carol cel Mare şi că a înregistrat acest album în onoarea ilustrului său strămoş.

Starul britanic a lansat în 2013 o continuare a acestui material discografic, albumul heavy metal "Charlemagne: The Omens of Death", chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 91 de ani, pe 27 mai.

La sfârşitul anului 2014, Christopher Lee a lansat un nou single de Crăciun, un cover heavy metal al piesei "Hark! The Herald Angels Sing", intitulat "Darkest Carols, Faithful Sing", notează agenția Mediafax.

Christopher Lee a jucat în 275 de filme începând din anul 1946 şi deţine recordul Guinness pentru cele mai multe roluri jucate în cinematografie.
Actorul a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic şi a fost recompensat cu premiul Academy Fellowship din partea British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - considerat cel mai preţios trofeu acordat de instituţia britanică - în anul 2011, dar şi cu BFI Fellowship, cea mai prestigioasă distincţie oferită de Institutul de Film Britanic, în anul 2013.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod