"Lacătele iubirii" de pe Podul Artelor din Paris, înlocuite cu elemente romantice de street art

Panouri cu elemente romantice de street art au fost instalate pe Podul Artelor (Pont des Arts) din Paris, înlocuind astfel sutele de mii de "lacăte ale iubirii" care au deformat periculos de mult balustrada podului, până când autorităţile au decis înlocuirea lor, săptămâna trecută.

Această expoziţie temporară ce are ca temă iubirea, realizată de galeristul parizian Mehdi Ben Cheikh, intenţionează să acopere podul în cauză cu o alternativă atrăgătoare pentru îndrăgostiţii care nu mai pot să îşi "imortalizeze" iubirea prinzând un lacăt de balustradă şi aruncând apoi cheia în Sena.

Printre operele expuse se află şi o lucrare a artistului stradal franco-tunisian eL Seed, renumit pentru faptul că realizează combinaţii armonioase între caligrafia arabă şi graffiti, iar operele sale poartă numele "calligraffiti".

Lucrarea sa care este expusă pe Podul Artelor, scrisă în litere arabe de culoare roz, reprezintă un citat din "Le Père Goriot", un roman scris în secolul al XIX-lea de Honoré de Balzac: "Parisul este în realitate un ocean: poţi să îl măsori, dar nu îi vei cunoaşte niciodată adâncimile".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod