Cătălin Botezatu a dus România pe marile podiumurile de modă de la Paris şi New York

Designerul a fost aplaudat de 7.000 de oameni.

Cătălin Botezatu a început anul 2012 în forţă, revenind pe podiumurile internaţionale de modă. Pentru prima dată, designerul român a fost invitat la Paris Haute Coiffure, unde şi-a prezentat cea mai recentă colecţie Haute Couture la Carrousel du Louvre, o sală de evenimente imensă, în faţa a 4.000 de oameni.
Creaţiile sale au fost alese pentru a completa coafurile celor mai buni stilişti din lume, membrii Haute Coiffure Francaise. Aceştia au oferit unui public avizat tendinţele pentru următorul sezon în materie de coafuri de seară, culoare şi noi linii şi metode de tunsoare.

Fiecare stilist, participant în marea finală de la Paris, a conceput o coafură care să se potrivească cu o rochie semnată Cătălin Botezatu. Combinaţia finală, între măiestria hair styiliştilor şi rochiile preţioase ale designerului român, a încântat audienţa formată din fashion editori, stilişti, jurnalişti, oameni de afaceri din toată lumea.

Rochiile lui Cătălin Botezatu, completate de coafurile îndrăzneţe, au fost ulterior fotografiate în studio pentru a apărea în celebra revistă Vogue, ediţia franceză, creaţiile designerului român fiind preferate în locul celor al celebrului Zuhair Murad.



Succesul lui Cătălin Botezatu de la Paris i-a atras acestuia mai multe cereri de prezentări de modă în teritorii noi: Argentina, Brazilia şi Mexic. Designerul român urmează să plece în aceste ţări în toamna acestui an.

Succes la New York

Imediat după Paris Haute Coiffure, Botezatu a plecat în Statele Unite ale Americii, unde a fost invitat special să prezinte în seara de gală a celebrului festival de modă New York Couture Fashion Week.

Evenimentul a fost organizat într-una din cele mai vestite săli din America, Grand Ballroom a Hotelului Waldorf Astoria. Cu o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi, cu coloane şi candelabre impozante, sala a fost umplută până la refuz de peste 3.000 de invitaţi care au ocupat atât locurile de la parter, cât şi toate lojele situate pe două niveluri. Grand Ballroom Waldorf Astoria este sala în care, de-a lungul istoriei, au cinat, au dansat, au participat la diverse evenimente mondene preşedinţii americani Richard Nixon, Ronald Regan, Regina Marii Britanii şi Marilyn Monroe.

Cei 3.000 de invitaţi şi-au cumpărat bilete pentru a asista la show-urile din seara de gală unde Cătălin Botezatu a fost invitat special.
Un abonament pentru cele patru seri de prezentări de modă a costat 1.500 de dolari, iar pentru seara designerului român 450 de dolari.

La evenimentul exclusivist au participat oameni de afaceri, stilişti reprezentanţi ai marilor reviste de modă din lume, jurnalişti din presa scrisă şi televiziuni sosiţi de pe patru continente, precum şi mulţi români. Special pentru show-ul lui Cătălin Botezatu au ajuns chiar şi persoane din San Francisco, Los Angeles, Chicago sau Londra. Ana Maria Ferentz şi Carmen Harra au fost şi ele prezente la eveniment.

Cătălin Botezatu a prezentat la New York Couture Fashion Week colecţia Tsarina, cu puternice influenţe ruseşti. Printre modele s-a numărat şi Sandra, finalista Next Top Model România, precum şi câştigatoarele Next Top Model Germania şi Vietnam şi modele din Brazilia, Spania şi Rusia.
Colectia conţine rochii brodate manual, paltoane, scurte de blană, creaţii încărcate, din brocarduri şi materiale scumpe, în ton cu opulenţa şi exclusivismul vestimentaţiilor Rusiei ţariste.
Cătălin Botezatu a folosit blănuri de vizon şi chinchilla, care accesorizează outfiturile noii sale colecţii.

Pentru noua sa linie Haute Couture, Cătălin Botezatu a folosit cea mai nouă tehnologie de paiete, iar coafura modelelor, în ton cu stilul Rusiei ţariste, a fost asigurată de echipa Laurent Tourette, iar machiajul de către Mirela Vescan.
După ce prezentarea a luat sfârşit, în backstage, Cătălin Botezatu a acordat interviuri pentru televiziuni, reviste şi website-uri de modă din întreaga lume. Modelele care au defilat pe podium s-au reunit la panou şi au fost fotografiate, alături de designerul român, de peste 25 de fotografi.

Reporterii TV au aşteptat la coadă preţ de aproape două ore pentru a ajunge să-l intervieveze pe Cătălin Botezatu. Ordinea a fost asigurată de două gărzi de corp angajate special pentru astfel de momente încărcate de tensiune din spatele cortinei.

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod