Bianca Brad şi povestea vedetelor care au pierdut o sarcină

De multe ori există şi o a doua şansă... Plecând de la această premisă am putea crede că femeile care au trecut prin suferinţa unei sarcini pierdute îşi pot vindeca mai uşor rănile.
De multe ori există şi o a doua şansă... Plecând de la această premisă am putea crede că femeile care au trecut prin suferinţa unei sarcini pierdute îşi pot vindeca mai uşor rănile. Nu este adevărat... În jurul meu sunt femei care, după o experienţă de genul acesta, încă încearcă să găsească explicaţia sau răspunsul la întrebarea "De ce?".

Există însă exemple de femei care au căzut, dar s-au ridicat şi au reuşit să meargă mai departe. Multe dintre ele nu au renunţat la dorinţa de a mai avea un copil, doi, trei, iar acum aşteaptă să se nască sau deja îl ţin în braţe. Ioana Ginghină, Analia Selis, Daniela Gyorfi sau Bianca Brad sunt numai o parte dintre femeile cunoscute, ce-i drept, care au reuşit. Exemplul lor poate fi sursa de oxigen sau speranţa de care au nevoie cele care încă se simt împovărate de durerea pierderii.

Vorbeam despre Bianca Brad la începutul acestui articol. Situaţia fostei Miss Romania este înfiorătoare, de o durere cum puţin dintre noi îşi pot imagina. În 2005, una dintre cele mai frumoase femei din România îl năştea pe Luca, un băieţel sănătos, care i-a completat viaţa. Doi ani mai târziu, din dorinţa de a avea cât mai mulţi copii, Bianca Brad rămâne însărcinată din nou. De data aceasta urma să aducă pe lume o fetiţă, pe care voia să o boteze Emma Maria.
Din păcate, în urma unor analize făcute în timpul sarcinii, s-a descoperit că micuţa dezvoltase o malformaţie congenitală la inimă. Ca să se asigure că totul o să fie ok, Bianca Brad a ales să nască în Germania, unde, din păcate, cu doar câteva ore înainte de cezariană, în urma unei ecografii, a fost anunţată că bebeluşul din pântecul ei nu mai trăieşte.

"M-am dus la control pentru a vedea starea fetiţei şi pentru a confirma ziua operaţiei. M-au conectat la aparatul care monitorizează bătăile inimii fătului.... şi nu se auzea nimic.... Ştiind că am lichid amniotic în exces şi că, uneori, poziţia nu e favorabilă, nu m-am gândit la nimic rău.... M-au dus la ecograf... Ecranul era doar în nuanţe de gri...

Mă gândeam că încă nu a dat drumul la aparat... Doctoriţa a tăcut şi apoi a spus....'Îmi pare rău...' Când, în sfârşit, am înţeles....pentru câteva secunde, care mi s-au părut o eternitate, timpul s-a oprit şi apoi, brusc TOTUL în mine, s-a prăbuşit...Iar ce a urmat...nu poate înţelege cu adevarăt decât cine a trecut prin aşa ceva..."
- spune ea. După operaţia suferită şi în urma calmantelor administrate, vedeta a reuşit să-şi ţină în braţe bebeluşul mort.

Ironia sorţii a fost că nu a murit din cauza inimii, cum era posibil, ci pentru că, din cauza lichidului în exces şi a faptului că era micuţă, având mult spaţiu, s-a mişcat aşa de mult încât, cordonul ombilical s-a înnodat, nemailăsând oxigenul şi hrana să ajungă la ea!", scrie vedeta pe blog-ul ei.


A fost foarte greu, aşa cum singură recunoaşte, ba chiar a vrut să se sinucidă la un moment dat nemaisuportând durerea, însă Luca, băieţelul ei, i-a fost cel mai mare ajutor. Acum Bianca Brad este alături de toate mamele care trec printr-o astfel de experienţă prin proiectul "Mame de îngeri", dar şi prin programele organizaţiei Eternul Miracol Materna Alinare (E.M.M.A.) pe care a înfiinţat-o. Foto: Flacăra

Analia Selis, zâmbeşte din nou


Artista din Argentina care, de curând a devenit cetăţean român, trecea la finalul anului trecut printr-o experienţă foarte greu de descris în cuvinte. După ce la sfârşitul toamnei primea cu bucurie vestea că va deveni mămică, la începutul lunii decembrie, medicii o anunţau că sarcina s-a oprit din evoluţie şi că trebuie să facă avort terapeutic.

Zilele acestea am văzut-o la televizor cu burtica destul de mare, semn că se apropie să nască. Ce s-a întâmplat? Ei bine, a avut acea a doua sansă de care vorbeam la început. "Având în vedere că am pierdut prima sarcină, la a doua am preferat să ştie doar familia până am trecut de primul trimestru. Am aflat că voi avea un bebe chiar de ziua mea, pe 27 aprilie. Mă simt bine, burtica creşte pe zi ce trece. Sunt însărcinată în cinci luni", declara artista în luna august, citată de VDTV-online.

Dacă totul o să decurgă ca până acum, Analia îşi va ţine puiul în braţe pe 29 decembrie, în prag de An Nou.

Daniela Gyorfi, trei sarcini pierdute şi o reuşită


Artista, a cărei viaţă poate fi oricând un subiect de carte, a trecut nu o dată, ci de trei ori prin experienţa de a pierde o sarcină.

Hemoragie puternică, sarcină oprită din evoluţie sau probleme în procesul de dezvoltare al copilului, aceastea au fost motivele care au împins-o pe artistă să recurgă la avortul terapeutic.


Acum, a patra oară, lucrurile sunt în ordine, artista este din nou însărcinată, în 4 luni, iar totul decurge normal. Vestea că a rămas din nou însărcinată a venit în timpul unui control la ficat. "Mi s-au descoperit nişte probleme la ficat şi m-am dus la control. Atunci doctoriţa mea mi-a spus că sunt însărcinată", declara artista acum câteva luni.

Ioana Ginghină, un vis realizat


Fosta vedetă Playboy şi soţia lui Alexandru Papadopol nu a fost întotdeauna aşa de fericită cum este acum când o alintă pe fetiţa ei de 2 ani, Ruxandra Ioana. Au existat zile când nu reuşea să se repună pe linia de plutire, iar motivul este asemănător cazurilor despre care am vorbit mai sus. Însărcintă în luna a cincea, Ioana s-a dus la un control de rutină, o ecografie 3D, în urma căruia a fost informată de către medic că trebuie să renunţe la sarcină din cauza unor malformaţii importante pe care le are fătul.

"Ceea ce am trăit nu poate fi descris în cuvinte. Dupa cinci luni de sarcină a fost foarte greu să accept acest diagnostic, iar din punct de vedere fizic a fost un coşmar. Sarcina fiind avansată, nu a putut fi întreruptă sub anestezie generală, ci a trebuit să mi se provoace naşterea. Au fost trei zile chinuitoare de travaliu", mărturiseşte Ioana, pentru site-ul Acasatv.ro.

Tragedia s-a întâmplat în anul 2007...
Anul următor, 2008 a venit însă cu o bucurie, pentru că pe 12 august Ioana a adus-o pe lume pe Ruxandra Ioana, o fetiţă sănătoasă şi frumoasă, care a reuşit să vindece rănile pierderii primei sarcini.

Ca şi concluzie...


Există aşadar exemple de femei care au reuşit, care au devenit mame, care au învins... Ai trecut printr-o astfel de experienţă? Cunoşti pe cineva în această situaţie? Haide să vorbim despre...

5 Octombrie 2010
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora pe 7 Oct 2010, 10:05
    si eu

    eu am pierdut o sarcina in luna a doua. mi-am dorit acel copil, l-am conceput in cunostinta de cauza. mai aveam un baiat si nu imi puteam explica ce s-a intamplat. abia mai tarziu am realizat ca eu ma curentasem cu vreo 2 saptamani inainte, cand curatam lustra. ce prostie! oricum, nu eram om. ma simteam sfarsita. doar prezenta baiatului meu ma facea sa ma simt mai bine. acum am 3 copii, 2 baieti si o fata, de care sunt foarte mandra. noroc si sanatate tuturor.

    0
    0

  • elenush05 pe 5 Oct 2010, 19:14
    ciudata viata...

    cand unele fete,utilizatoare al acestui site,fac avorturi pe banda,unele,cum ar fi cele mentionate mai sus,ar da orice numai sa nasca un copil sanatos.fetelor,invatati din ceea ce spune Bianca Brad,pentru ca tot ceea ce spune,e imposibil sa nu-ti dea macar o lacrima si sa nu-ti rascoleasca fiecare sentiment. sunt alaturi de orice mamica caruia i-a fost lua de destin copilasul si trebuie sa inteleaga urmatoarele:exista a doua sansa!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod