Beneficiile jogging-ului: cum câștigi 5-6 ani de viață

Să alergi o oră pe săptămână la vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani înseamnă doar 108 zile din viaţă, însă îţi poate adăuga cinci sau şase ani la durata de viaţă.
Să alergi o oră pe săptămână la vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani înseamnă doar 108 zile din viaţă, însă îţi poate adăuga cinci sau şase ani la durata de viaţă.

Potrivit unui nou studiu, alergarea timp de o oră pe săptămână poate mări durata de viaţă cu până la şase ani, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia că o alergare uşoară este chiar mai bună decât orice alt gen de antrenament dur.
Potrivit acestora, alergarea într-un ritm scăzut sau mediu timp de o oră sau două pe săptămână poate mări durata de viaţă a bărbaţilor cu 6,2 ani, iar pe cea a femeilor cu 5,6 ani.

Aceste rezultate contestă alte studii anterioare privind jogging-ul, care se întrebau dacă alergarea este benefică sau periculoasă, dezbateriile pe această temă datând încă din anii ’70, când persoanele de vârstă mijlocie au început să arate interes pentru mişcare.

Cercetările au fost efectuate pe un număr de 20.000 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 20 şi 93 de ani.

Potrivit rezultatelor, jogging-ul are multiple beneficii pentru organism: îmbunătăţeşte consumul de oxigen, reduce tensiunea arterială, previne obezitatea, îmbunătăţeşte funcţia cardiacă şi starea de spirit.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Mai 2012
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • valy pe 6 Mai 2012, 14:41
  mda

  claudia,uite eu zic ca decat sa mancam dulciuri mai bn mancam fructe,eu de 1 luna fug de mancare ca draku de tamaie,fac cate 2000 abdomene pe zi,si alte exercitii,genoflexiuni si etc,dar mam bazat pe abdomene, fiindca colegii radeau de mn la scl cas gras,aveam 89 de kg si in 2 luni am ajuns la 77,si inca continui,imi vine uneori sa mananc dulciuri dar ma abtin si gasesc altceva de facut,eu zic ca totul tine de vointa atata tot

  1
  0

 • claudia pe 5 Mai 2012, 17:51
  interactiv

  am luat interactiv timp de o luna si am slabit 6kg.Daca tii o dieta sanatoasa reusesti sa slabesti la fel insa trebuie multa ambitie.Mie ambitia imi lipseste de aceea de fiecare data cand ma apuc sa tin o dieta imi vine sa mananc de toate .Acum cat am luat interactiv slim nu am tinut dieta,dar am mancat cat mai sanatos seara!Am o mare problema cu dulciurile.Sper sa nu m ingras la loc,acum am 59kg ,dar as vrea sa mai slabesc 5-6 kg.

  0
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod