Ajutor pe Facebook pentru Şerban Ionescu

O actiune de sprijinire a lui Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, a fost demarată pe Facebook, unde a fost creată o pagină specială unde oamenii sunt îndemnaţi să meargă la spectacolul "Dineu cu proşti" din 26 mai. Încasările vor fi folosite pentru tratamentul actorului.
O acțiune de sprijinire a lui Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, a fost demarată pe Facebook, unde a fost creată o pagină specială unde oamenii sunt îndemnaţi să meargă la spectacolul "Dineu cu proşti" din 26 mai. Încasările vor fi folosite pentru tratamentul actorului.

Actorul Şerban Ionescu, diagnosticat de aproape un an cu borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe, a declarat în 10 mai, într-un interviu pentru emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, că se află într-o permanentă competiţie cu boala.

În emisiune, familia artistului a anunţat că pe 26 mai, de la ora 11.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, se va juca spectacolul "Dineu cu proşti", care-l avea pe Şerban Ionescu în distribuţie înainte ca acesta să se îmbolnăvească, iar încasările din vânzarea de bilete vor fi folosite pentru tratamentul actorului, relatează Mediafax.


Pentru promovarea acestui spectacol, pe Facebook a fost creată vineri o pagină specială - "Sprijin pentru Şerban Ionescu" -, unde oamenii sunt invitaţi să fie "alături de actorul Teatrului Naţional în această luptă nedreaptă cu boala".

Totodată, prin intermediul acestei pagini de Facebook, oamenii sunt rugaţi să meargă sâmbătă, 26 mai, de la ora 11.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, unde se va juca spectacolul "Dineu cu proşti" pentru actorul Şerban Ionescu. Toate încasările provenite din vânzarea de bilete la acest spectacol vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor necesare tratamentului actorului.

Şerban Ionescu, internat la Spitalul SRI din Baloteşti, i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Cătălin Măruţă, pentru emisiunea "Happy Hour", materialul fiind difuzat în ediţia din 10 mai.

Actorul a spus că nu poate să se spele, să mânânce singur şi nici să se ridice şi să umble, considerând că foloseşte doar 1% din el, dar şi-ar dori să se recupereze măcar 40%.
De asemenea, are probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia, având în permanenţă nevoie de un însoţitor.

"De şase - şapte luni sunt într-o permanentă competiţie cu boala asta. E un musafir neplăcut, am luat-o ca pe o doamnă care s-a îndrăgostit", a spus actorul.

Problemele au apărut de fapt în urmă cu un an, când a avut un blocaj de umăr, crezând atunci că este o problemă reumatologică. Timp de cinci luni a urmat un tratament bazat pe un cocktail de antibiotice, alături de o dietă strictă.

Borelia Garini este, potrivit actorului, "boala cu 1.000 de feţe", pentru că în spatele ei se ascund multe alte afecţiuni. Boala atacă membrana neuronală, mielina, afectând astfel muşchii şi alte organe.
Astfel, Şerban Ionescu nu poate merge şi nu-şi poate folosi mâinile, fiind ajutat de mama lui, care are 80 de ani, şi de soţia sa, actriţa Magda Catone, cu care are însă "o relaţie incertă", potrivit spuselor actorului.

"Dar gândesc singur.
E şi un mare avantaj şi un mare blestem, pentru că vezi singur cum corabia ta eşuează"
, a mai declarat el.

Şerban Ionescu a mai declarat în interviu că un domn i-a promis că îl ajută să meargă să se trateze la o clinică specializată în această boală din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat durează foarte mult. Actorul a mai spus că există în lume 38 de tulpini identificate de Borelia şi aproximativ 300 care nu au încă nume.

Totodată, actorul a spus că o dată pe zi îi vin gânduri negre, că s-ar putea să nu mai prindă ziua de mâine, explicând că se poate întâmpla oricând un accident, din cauza complicaţiilor bolii. "Moartea e un accident pe care îl aşteptăm din prima zi de când ne naştem", a spus acesta.

Vânătoarea, teatrul şi petrecerile care îi plăceau au devenit "amintiri", a mai spus Şerban Ionescu.
Pe de altă parte, actorul a mai spus că i-ar plăcea să scrie un roman de dragoste, inspirat din viaţa sa, adică despre un bărbat îndrăgostit de o boală.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Mai 2012
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 14 Mai 2012, 17:31
    dar pe mine cine ma ajuta

    asta-i intrebarea mea.

    1
    0

  • Angela Lapusneanu pe 14 Mai 2012, 11:09
    oameni buni, treziti-va, sa-l ajutam !

    Acest om deosebit merita o viata normala. Cu totii putem intinde o mana de ajutor.

    1
    0

  • IOANA PREDA pe 13 Mai 2012, 17:42
    apreciere

    v-am apreciat de-a lungul carierei dvs,toate rolurile,sa nu va doborat de aceasta boala,sa va pastrati sufletul mereu tanar,adevarata noastra forta,vine din interior.Doamneajuta,va doreste cu mult respect si afectiune Ioana.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod