A murit solistul trupei Prodigy: Keith Flint avea 49 de ani

Cântăreţul a fost descoperit mort, luni dimineaţă, în locuinţa lui. Fondatorul trupei Prodigy a confirmat că Flint s-a sinucis.

Keith Flint a fost găsit fără suflare în locuința sa, în jurul orei locale 8.00, iar paramedicii chemați printr-un apel de urgență au încercat să-l resusciteze, dar nu au reușit și au constatat decesul, relatează cotidianul britanic The Guardian.

Poliţia a anunțat că moartea nu este considerată suspectă, dar va fi efectuată o autopsie. "Am fost chemaţi la ora 08.10, luni, privind starea unui bărbat. Am venit şi, din păcate, bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost declarat decedat. Rudele au fost anunțate. Moartea nu este tratată ca suspectă şi va fi întocmit un raport pentru medicul legist", a declarat un purtător al poliţiei din Essex.

Liam Howlett, cel care fondat trupa Prodigy în '90, a confirmat că Flint s-a sinucis, relatează The Guardian.

"Știrea e reală, nu pot să cred că spun asta, dar fratele nostru Keith și-a luat viața în weekend. Sunt foarte șocat, al naibii de furios, confuz și cu inima frântă... r.i.p frate, Liam", a scris Howlett pe Instagram.

Flint era o figură emblematică a muzicii britanice și internaționale, remarcându-se prin stilul plin de energie, dar şi prin aspectul fizic extravagant, în special prin coafura şi tatuajele sale.

Născut în Redbridge, estul Londrei, el s-a mutat în copilărie în Braintree, Essex, şi l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy, Liam Howlett, într-un club de noapte local, scrie Daily Mail.

Flint a fost la început dansatorul trupei şi și-a făcut debutul ca solist cu piesa "Firestarter", cea care l-a făcut celebru în toată lumea.

Trupa britanică The Prodigy şi-a lansat al şaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul "No Tourists".

Materialul discografic era o continuare a albumului "The Day is My Enemy", lansat în 2015.

În 2015, după lansarea celui de-al şaselea album de studio, "The Day is My Enemy", în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii. Membrii formaţiei The Prodigy au declarat atunci că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri, notează Mediafax.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, "Experience", a fost lansat în 1992, fiind urmat de "Music for the Jilted Generation" (1994), "The Fat of the Land" (1997), "Always Outnumbered, Never Outgunned" (2004), "Invaders Must Die" (2009) şi "The Day Is My Enemy" (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se numără "Voodoo People", "No good", "Firestarter", "Breathe" şi "Smack My Bitch Up".

Nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards şi cinci MTV Europe Music Awards.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod