A murit Juanita Moore

Actriţa americană a decedat miercuri, la vârsta de 99 de ani, în locuinţa sa din Los Angeles, informează site-ul contactmusic.com, citat de agenía Mediafax.
Juanita Moore a fost nominalizată la premiile Oscar pentru reprezentaţia sa din filmul "Mirajul vieţii/ Imitation of life" (1959), unde a jucat alături de Lana Turner. Acesta a devenit, astfel, a cincea actriţă afro-americană nominalizată la Oscar pentru rol secundar, cu interpretarea din acest lungmetraj.

De asemenea, Juanita Moore a apărut în "The Kid", dar şi în mai multe seriale de televiziune, precum "Dragnet" şi "Judging Amy".

Moore şi-a început cariera în corul Cotton Club din New York, dar a devenit activă în teatru, aceasta având reprezentaţii la Ebony Showcase Theater din Los Angeles în anii '50.
Una dintre producţiile în care a apărut a fost "A Raising in the sun", iar, pe Broadway, Juanita Moore a jucat, în 1966, în spectacolul de James Baldwin "The Amen Corner", notează Mediafax.

După ce a jucat doar roluri mici, Moore a apărut în roluri secundare alături de nume mari ale cinematografiei, în lungmetraje precum "The Girl Can't help It", "The Singing Nun" şi "The Mack".


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod