34 de personalități publice și-au oferit sprijinul pentru copiii prematuri



De asemenea, tot în cadrul proiectului un număr de 30 de jucării terapeutice pentru copiii prematuri se vor dona Maternității Bucur din București și, după procedurile specifice de sterilizare, se vor introduce în incubatoare, alături de copii.

”Scopul proiectului este acela de a contribui la startul în viață al copiilor care se nasc astăzi prematur și implicit, la schimbarea destinelor acestora și ale familiilor lor, prin aducerea la lumină a copilăriei și jucăriei copilăriei de altădată.
Noi, Asociația Povestaşii, avem chiar această misiune, de a spune povești care să schimbe vieți și de a-i încuraja pe copii și părinți să ne urmeze!”, spune Carmen Avram, Vicepreședinte Asociația Povestaşii.

”Statistic vorbind, în fiecare oră se nasc 2 bebeluși prematuri, adică 1 din 10 bebeluși vine mai devreme pe lume, anual 18.000 conform INS 2014. Adică bebeluși care se luptă să trăiască și care au nevoie de îngrijiri speciale încă din prima clipă, pentru a supraviețui.
Nou născutul prematur este expus riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrală, retard mintal. Povestea bebelușilor prematuri trebuie spusă mai departe și cât mai tare, astfel încât prematuritatea să fie cunoscută, prevenită și sprijinită”, spune Diana Gămulescu, Vicepreședinte Asociația Unu și Unu.

Incidența nașterilor premature a crescut din cauza lipsei măsurilor de prevenție și a controlului medical regulat în timpul sarcinii. Fumatul, obezitatea și consumul de alcool sunt și ei printre principalii factori de risc în sarcină.
În ciuda avertizărilor medicilor, 1 din 10 femei fumează în timpul sarcinii, chiar și în ultimul trimestru. Specialiștii atrag atenția că sindromul morții subite a sugarului este mai frecvent la copiii ale căror mame au fumat în timpul sarcinii.

Proiectul a fost susținut de către companiile Farmexim și Carrefour. La momentul licitației a putut participa orice persoană live pe Facebook. La eveniment, compozitorul și solistul Mihai Constantinescu a cântat melodii ale copilăriei de altădată, iar Geanina Corondan a moderat licitația.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod