Sentinţă. „Doctorul vedetelor“, un mit demolat de moartea unei femei

Chirurgul estetician Kasem, cunoscut pentru operaţiile estetice pe care le-a făcut unor vedete, printre care şi Nicoleta Luciu, va sta 4 ani la închisoare.

Kasem Nasar Abu Bakr, supranumit doctorul vedetelor, era unul dintre cei mai populari chirurgi esteticieni din România. Faima lui, construită printr-o suită de colaborari de imagine cu mai multe vedete care s-au operat la clinica lui, s-a dus pe apa sâmbetei după ce Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare şi i-a ridicat dreptul de a mai profesa timp de trei ani. Este preţul pe care Kasem trebuie să-l plătească după ce o pacientă pe care el a operat-o a murit în 2011, la doar 36 de ore de la intervenţie.

În 2011, Lina Sadoveanu, o femeie în vârstă de 56 de ani, a decedat la numai 36 de ore de la intervenţie.

Pacienta solicitase iniţial o intervenţie chirurgicală de eliminare a varicelor, apoi, la câteva zile, aceasta s-a prezentat la cabinetul doctorului Mohamad Abu Bakr nemulţumită de rezultatul intervenţiei. Acesta i-a recomandat o liposucţie, pentru îndepărtarea grăsimii din zona coapselor.

La operaţie a luat parte şi fiul lui Mohamad, Kasem, care atunci era medic rezident, nu specialist. De fapt, intervenţia a fost efectuată doar de Kasem, iar la două ore, acesta a trimis pacienta acasă, deşi avea dureri groaznice şi stări de vomă, scrie Click!.
Speriată, familia l-a anunţat pe Kasem că situaţia s-a agravat, însă acesta a spus că reacţiile sunt normale, apoi nu a mai răspuns la telefon. Pacienta s-a stins din viaţă în braţele medicilor de la Salvare, la 36 de ore după operaţie.

Femeia plătise 6.000 de euro, costul celor două operaţii. Familia victimei i-a acţionat pe cei doi în judecată pentru malpraxis. În acelaşi proces, tatăl lui Kasem, doctorul Mohamad Abu Bakr, a primit o sentinţă de trei ani de închisoare cu suspendare, dar acesta poate profesa în continuare, relatează ziarul citat.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 3 Feb 2016, 14:46
    BORIS

    Boris, esti o comoara, mersi de informatie! Si citi nu or fi ca arabetele asta, straini sau romanistani de-ai nostri! Ai face bine sa postezi comentariul tau pe FB sau oriunde poate fi citit de cit mai multa lume. Da mai departe, cu alte cuvinte. Oamenii au dreptul sa stie, sa se informeze, dar noi sintem bombardati cu minciuni sfruntate in fiecare zi, ca, de, prostii trebuie prostiti si mai tare ca sa fie usor de manipulat.

    1
    0

  • Cristi pe 3 Feb 2016, 09:28
    La puscarie, gunoiule!

    GUNOAIE DE ARABI LA ROMANICA, CA DEH... SE POATE! La el in tara nu-l lasa nimeni sa opereze, bine ca suntem noi mai smecheri. La puscarie, gunoiule!

    1
    0

  • Oana pe 3 Feb 2016, 01:24
    aaaa

    Unii pacienti romani au IQ-ul sub zero si isi merita soarta... nu aveti incredere in medicii romanai, va bateti joc de ei si ii huliti la cea mai mica ocazie, in schimb va duceti ca la Mecca la toti arabii, grecii, israelienii care au facut rezidentiatul la fara frecventa! Si apoi va rad in nas si se plimba in Q7 din banii vostri! Credeti ca "vedetele" din Romania se opereaza la ei pe bani, pe miile de euro care se vehiculeaza prin presa? Se opereaza gratis, pe bartere si reclama! De mari "vedete" ce sunt se opereaza gratis, in timp ce femeile obisnuite isi permit sa dea bani! Bine ca s-a dus Dragusanu sa-i faca reclama lui Calin Dobos, alt penal care a operat medic rezident fiind si i-au decedat pacientele! Dragi pacienti, atat va duce capul... asta meritati!

    6
    0

  • Boris pe 2 Feb 2016, 15:50
    Mohamed Abu Baker informator la Securitate

    Mohamed Abu Baker era stiut ca sifona la Secu.Dar asta era in regula. Problema a fost ca Mohamed nu a vazut scoala,adica facultatea prea des.Nu s-a dus.Avea un profesor batran care i-a vandut o inovatie,pe care Babu a inregistrat-o pe numele lui,in legatura cu varicele. Mohamed stie medicina cat portarul de la bloc. Dar de ce Securitatea l-a lasat sa practice in Romania?Ca sa oamoare romanii,desigur.Caci ei au stiut dintotdeauna. Asa ca mergeti la babuini sa va operati ca au facut facultatea cu cateva cartuse de Kent.

    5
    0

  • XYZ pe 2 Feb 2016, 14:02
    DA

    4 ANI DE PUSCARIE, DOAR ATIT? DE CE NU 10 SAU MAI MULT? AHA, PARODIA DE JUSTITIE DIN RROMANISTAN, INTELEG....

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod