Românul care sculptează cu drujba: Operele lui îi fascinează pe străini

Un inginer silvic din Craiova transformă cu drujba copacii bătrâni în opere de artă incredibile care uimesc întreaga lume.
Craioveanul Gabi Rizea, în vârstă de 42 de ani, şi-a descoperit talentul neobişnuit din întâmplare. În urmă cu trei ani, el şi-a cumpărat o drujbă nouă şi a sculptat în joacă cu ea un chip uman pe o bucată de lemn, doar ca să vadă ce-i iese. A rămas surprins când a văzut ce a reuşit să facă, aşa că a continuat să exerseze, apoi, după ce şi-a cumpărat ferăstraie de mai multe dimensiuni, şi-a extins continuu colecţia de lucrări.

Autorităţile locale i-au permis să lucreze pe copacii bătrâni din parcurile Craiovei, iar Rizea şi-a prezentat operele pe pagina sa de Facebook, fiind apreciate în toată lumea.
Cea mai cunoscută dintre acestea este "Găleata care curge", sculptată într-un frasin bătrân.

Bored Panda a prezentat câteva dintre operele craioveanului, imaginile stârnind foarte multe comentarii pozitive din toate colţurile lumii.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Octombrie 2017
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Radu pe 7 Feb 2019, 14:53
    Buna ziua

    Ce model de drujba foloseste acest domen? Am cautat pe net pe mai multe site-uri dar nu prea am gasit ceva special pentru sculptare. Am gasit un model mai mic pe acest site https://www.allexpress.ro/drujbe/ Dar este pentru constructii. Are cineva experienta sa-mi recomande ce model s-ar potrivi mai tare?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod