Poveştile din farfurie: Când mâncarea se transformă în ceva amuzant

Sigur că mâncarea e mai mult decât mâncare! Şi sigur că fiecare preparat are povestea lui! Depinde doar de cine ţi-o spune şi în ce fel o face.

De fiecare dată când în bucătărie se găteşte ceva sau doar se aşază masa, se naşte o poveste frumoasă. Mirosurile, culorile, felul în care sunt aşezate porţiile - aproape orice detaliu transmite o poveste a plăcerii de a explora, a curiozităţii, a senzaţiilor de neuitat pe care le încerci când mănânci ceva bun.

Helga Stentzel, o artistă vizuală din Londra, s-a gândit să transpună unele dintre aceste poveşti într-o serie de imagini creative în care gastronomia joacă rolul de limbaj universal.



"Deşi întâlnim des o varietate imensă de preparate culinare, cu gusturi şi texturi diferite de la o regiune la alta, ingredintele de bază sunt foarte asemănătoare: cereale, legume, ouă etc.", a explicat ea pentru Bored Panda.

"Gusturile şi formele lor sunt familiare oamenilor din toată lumea, ele sunt,
într-un fel, elementul nostru comun, limbajul pe care oricine îl poate înţelege şi vorbi fără să spună o vorbă"
, a adăugat ea.

Helga şi-a propus să se joace puţin cu imaginaţia şi să ne arate, cu ajutorul unor intervenţii artistice simple, cât de sugestive pot fi bunătăţile care ne lasă gura apă.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod