Interviu. "Actelier nu e un curs de teatru. De la noi nu ieși actor, ci un om mult mai deschis"



4. Ce vă recomandă pentru acest demers?


Mihai Muntenita: Experiența. Din teatru, televiziune, alte ateliere sau cursuri la care am participat am adunat puțin câte puțin. Am mai pus și de la profesorii noștri câte ceva și a ieșit Actelier.
Camelia Pintilie: Diplomele noastre în diverse niveluri de pregătire în actorie, experiența, faptul că lucrăm mult ca actori și clar nu în ultimul rând, gândurile foștilor cursanți.
Nouă ne place să mai ținem legătura cu ei. Ușile Actelier sunt deschise oricând pentru cei ce au absolvit cursul si mă bucură foarte tare să văd că atunci când au nevoie de o "împrospătare", vin la noi petru un antrenament.
Înseamnă că le-am fost și le suntem de ajutor.


5. De ce ar trebui să vă aleagă oamenii pe voi și nu pe alții?

    
Mihai Muntenita: Pentru că, pe lângă jocuri și alte activități, noi îndemnăm oamenii să pună în practică ce au dobândit la cursul nostru și nu îi lăsăm să plece până nu simțim că se duc acasă cu câteva “fise” (din “a le pica fisa”).
Camelia Pintilie: Oamenii trebuie să aleagă în funcție de nevoile lor. Și dacă vor să se descopere, să lucreze în echipă și să se deschidă în fața lor în primul rând, cred ca Actelier e alegerea.



6. Cum înregistrați progresele cursanților?


Mihai Muntenita: Prin clipuri-video, pe care le facem cu fiecare la început, mijloc și final.
Camelia Pintilie: Prin zâmbetul și relaxarea pe care o capătă făcând niște lucruri care la început le par imposibile. Prin deschidere și disponibilitate cu care "se aruncă" în a încerca lucruri. Încrederea în ei crește și e minunat să îi observi de pe margine.


7. Dați-ne mai multe informații despre voi. Cine sunteți?


Mihai Muntenita: Sunt actor și trainer de soft-skills. Ca actor colaborez cu Teatru Național București, Teatrul Metropolis precum și cu Antena 1, într-un show de comedie.
Calitatea de trainer de soft-skills este certificată prin titlul de doctor în teatru pe care l-am obținut în 2013, cu o lucrare de cercetare îndreptată spre zona teatrului studențesc.
Camelia Pintilie: Camelia Pintilie, actriță. Am absolvit UNATC, secția actorie, licență și master, cu premiul de "cea mai bună actriță în rol principal". Am făcut teatru, în regim de colaborare sau independent iar acum sunt angajată la teatrul "Tony Bulandra". Sunt parte a trupei de improvizație "iELE" pe care o găsiți la Godot Cafe Teatru.
Totodată, fac film, chiar anul acesta mai urmeaza o premieră, fac dublaje pentru Disney, iar ca trainer simt că le pun pe toate cap la cap, într-o cu totul altă lumină, si e o super experieță.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod