Cele mai bune filme cu extratereștri din ultimul deceniu


Prometheus (2012)


O echipă de arheologi descoperă o hartă stelară antică, fără să existe vreo şansă ca autorii ei să fie umani. Un magnat al viitorului (ne aflăm la sfârşitul acestui secol) echipează ultra-moderna navă Prometheus pentru o călătorie în îndepărtatul sistem solar localizat cu ajutorul hărţii, iar aici descoperirile vor fi terifiante. Filmul are legătură directÎ cu cvadrilogia Alien. Extraterestrul feroce Alien a fost un personaj creat pentru filmul din 1979 al lui Ridley Scott.

Autorul e artistul suprarealist elveţian Giger, fiind inspirat de seriile lui de monştri. Alien nu este un monstru antropomorf, fiind inspirat mai mult de insecte (modelul iniţial a copiat coloana vertebrală a unui şarpe, "îmbunătăţită" cu diverse piese mecanice); se foloseşte de oameni pe post de gazdă parazitată. Sângele este acid şi poate topi inclusiv metalul. Forţa fizică e excepţională, putând cu uşurinţă sparge uşi de metal. Alien nu are ochi, iar perspectiva lui vizuală e cea a lentilei fish-eye.
Alienii sunt creaturi sociale (deşi nu inteligente sau superioare), în felul furnicilor, cu mai mulţi descendenţi dintr-o singură matcă. Inteligenţa lor e suficientă pentru a învăţa operaţiuni simple (folosirea unui lift). Dintre toţi extratereştrii, ei sunt cu atât mai înspăimântători cu cât nu există o cale efectivă de comunicare cu ei, de a-i înţelege ori de a-i putea domina. Iar consecinţele acestor lucruri sunt... mortale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod