construcții

Casa care se topește, vila care levitează și stâlpul răsucit: 10 construcții provocatoare create de un arhitect care urăște banalul

Un arhitect foarte talentat, recunoscut pentru creațiile sale ieșite din comun, este autorul unor proiecte care îți provoacă imaginația. Rar vezi așa ceva!

Într-un amestec de artă, arhitectură, teatru și inginerie, lucrările sculptorului britanic Alex Chinneck animă peisajul urban și provoacă imaginația fiecăruia dintre noi. Pentru că după ce admiri casa care se topește, casa cu fermoar sau mașina prinsă pe asfalt cu roțile în sus, banalul nu mai are nicio valoare.

"Încerc să fac lumea de zi cu zi care ne înconjoară să fie extraordinară pe moment, făcând fantezia familiară. Munca mea încearcă să provoace în mod jucăuș percepțiile posibilului, refuzând să lase fizica să ia drumul imaginației", a explicat Alex Chinneck, citat de Bored Panda.

"Cel mai greu truc e să faci ceva să pară ușpr. Abordăm căi complicate pentru a crea momente simple, ludice, accesibile și, sperăm, magice care resping elitismul intelectual și atrag angajamentul oricui. Într-o lume tot mai digitalizată, sculptura practică și crearea experiențelor imersive n-au fost niciodată atât de importante. Sculpturile mele sunt așadar reale, nu concepte", a mai spus arhitectul.

Absolvent al Chelsea College of Art și membru al Royal British Society of Sculptors, Chinneck este menționat constant în publicațiile din toată lumea, iar lucrările lui atrag milioane de admiratori.

Imaginile publicate de Bored Panda redau o parte din efectul copleșitor al acestor construcții ieșite din comun.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod