pensionara programatoare

La 88 de ani este programatoare şi a creat o aplicaţie pentru smartphone

Niciodată nu este prea târziu ca să înveţi: o japoneză în vârstă de 88 de ani a învăţat cum să facă programare şi a creat primul ei joc.

Masako Wakamiya nu seamănă deloc cu o pensionară. Ea ştie să folosească tehnologia mai bine decât oamenii de vârsta sa şi chiar decât mulţi tineri - de exemplu se pricepe să creeze o aplicaţie pentru iPhone. Acum ea vrea să-i înveţe şi pe alţi oameni în vârstă să folosească avantajele tehnologiei pentru a crea ceva şi pentru a se simţi parte activă în societate.

pensionara tehno

Masako a creat o aplicaţie distractivă, denumită Hinadan, care se bazează pe o tradiţională vacanţă japoneză, cunoscută drept Ziua Fetelor.

E un joc simplu, în care utilizatorul trebuie să aranjeze mai multe păpuşi într-o ordine specifică, ghidat de nişte paşi care îi indică dacă ceea ce face este bine sau nu, relatează Bored Panda.

joc

Wakamiya şi-a cumpărat primul ei computer la 60 de ani, când a fost nevoită să iasă la pensie după 43 de ani în care a lucrat la o bancă importantă. În 2014, ea a povestit la TEDxTokyo, un târg de tehnolgie organizat în capitala Japoniei, cum a învăţat să lucreze online şi cum i-a schimbat viaţa această experienţă. 




Acum Masako Wakamiya este familiarizată cu programarea şi administrează un site cu tutoriale şi documente redactate în Excel prin care le explică pensionarilor tainele computerului şi internetului.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Martie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod