Irezistibilii pui de om. Cele mai frumoase imagini cu bebeluşi

Când au doar câteva săptămâni de viaţă, micuţii nu-şi pot controla expresiile feţei, iar fotografa britanică Sandi Ford le surprinde gesturile amuzante.
În lumea fotografilor se spune că lucrezi cel mai greu cu animalele şi cu copiii, pentru că sunt imprevizibili şi niciodată nu ştii când îţi strică cel mai bun cadru, dar Sandi Ford a făcut o pasiune şi o carieră frumoasă cu portretele de bebeluşi. Până acum, fotografa în vârstă de 37 de ani a pozat sute, poate chiar mii de mutriţe simpatice, înduioşătoare, iar "păpuşile" plăpânde din faţa obiectivului n-au dezamăgit-o nicicând. Fie stau liniştiţi, cu privirile lor care îţi străbat sufletul şi îţi sfredelesc inima, fie plâng, fie zâmbesc, dorm sau gânguresc, bebeluşii din fotografiile ei sunt foarte expresivi.
Au doar câteva săptămână de viaţă, dar chipurile lor spun atât de multe! Nişte minuni vii.

Sandi spune că deseori pozele haioase cu micuţii nu corespund cu aşteptările părinţilor, care îşi doresc imagini emoţionante şi când colo se trezesc cu nişte secvenţe în care bebeluşii plâng sau fac nişte feţe de mai mare râsul, dar după ce privesc mai bine fotografiile le găsesc irezistibile.

Originară din Londra, fotografa trăieşte acum în Neenah, Wisconsin, şi conduce un blog de fotografii cu bebeluşi, intitulat Bumps, Babes and Beyond Photography.
"Bebeluşii nu au dobândit controlul asupra chipului la această vârstă. Când îi pozez, mulţi nu dorm şi încearcă să se concentreze asupra a ceea ce este în jurul lor. Iar asta duce la expresii amuzante şi din fericire am camera pregătită să-i surprind atunci. Serioşi, curioşi, liniştiţi, zâmbitori sau neastâmpăraţi, ei sunt o părticică din oamenii care vor fi cândva", explică Sandi pe blogul ei, citat de cotidianul britanic Daily Mail.

De cinci ani, ea pozează bebeluşi.
Cel mai tânăr dintre ei avea doar şase zile. "Şedinţele foto cu nou-născuţi sunt pentru bebeluşi de până la o lună, dar cele mai bune rezultate le obţin cu copii de mai puţin de 17 zile, pentru că după acest termen ei îşi pierd <<aura>> pe care o au după naştere şi sunt mai puţin somnoroşi", scrie fotografa.

Şedintele foto durează de obicei patru ore, timp care include alăptatul, schimbarea scutecelor şi, desigur, legănarea bebeluşilor atunci când încep să plângă.
E de muncă, dar rezultatele sunt extraordinare. Câteva pot fi admirate aici, dar cele mai multe sunt disponibile pe site-ul fotografei, pe blog şi pe pagina de Facebook.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Februarie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod