Imagini în premieră: Cum se distrau Frank Sinatra şi Marilyn Monroe în anii '60

La mijlocul anilor '60, un grup de actori, la început reuniţi în jurul liderului Humphrey Bogart, făcea deliciul presei. The Rat Pack era numele folosit de ziarişti şi de marele public pentru această pleiadă de artişti, căreia i s-a mai spus şi "Adunarea" sau "Clanul" şi din care făceau parte celebrităţi precum Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford şi Joey Bishop. Aceştia au apărut împreună pe scenă şi pe marele ecran. Sinatra, Martin şi Davis erau liderii grupului, iar cu timpul acestora li s-au alăturat sporadic şi alte vedete: Marilyn Monroe, James Dean şi Muhammad Ali.

O carte care poartă numele grupului, The Rat Pack, tipărită într-o ediţie specială, aduce pentru prima oară la lumină fotografii care nu au mai fost publicate până acum.
Dincolo de valoarea lor istorică, imaginile au meritul de a reda atmosfera din intimitatea starurilor anilor '60. Publicul are ocazia să-i revadă pe aceşti monştri sacri în lumea lor, aşa cum se distrau când erau împreună.

"Clica legendară a lui Frank Sinatra a definit viaţa de-a lungul anilor '50 şi '60, dominând cultura americană şi consacrând epoca cocktailurilor, a relaţiilor amoroase şi glamourul Hollywoodului", se arată în prefaţa volumului publicat de Reel Art Press.

"Un grup select de fotografi, printre care s-au numărat Sid Avery şi Bob Willoughby, i-a surprins pe cei din Rat Pack în zilele lor cele mai bune.
Multe poze pe care le-au relizat au rămas uitate, unele chiar nedevelopate. Pentru prima oară, accesul la aceste instantanee a devenit posibil pentru a realiza o ediţie de colecţie, una de lux"
, se arată în prefaţa cărţii.

Volumul e şi un omagiu simbolic pentru numele uriaş al lui Frank Sinatra, care ar fi sărbătorit centenarul în această lună. Născut în Hoboken, New Jersey, pe 12 decembrie 1915, într-o familie de imigranţi italieni, Sinatra a vândut peste 150 de milioane de albume în toată lumea, a câştigat 11 premii Grammy şi s-a consacrat ca unul dintre cei mai buni artişti din istorie.
A murit în 1998, la vârsta de 82 de ani, în urma unui infarct.

Lansarea cărţii The Rat Pack survine după cea a Jack Daniel’s Sinatra Century, rodul colaborării dintre celebra distilerie şi familia Sinatra. Whiskey-ul ultra-premium a fost produs de familia Jack Daniel pentru a comemora prietenia specială dintre Jack şi Frank şi a fost pus în vânzare în doar 100 de sticle numerotate, într-o ediţie specială, scrie ziarul britanic Daily Mail.


Foto: Daily Mail
1 din 10

Frank Sinatra şi Marilyn Monroe, la un pahar cu Peter Lawford şi soţia lui, Patricia Kennedy, şi vedeta suedeză Mai Britt (în dreapta)
6 Decembrie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod