Our Boys

Recomandarea Cinemagia: Miniseria Our Boys: din Ierusalim, cu încrâncenare

29 Aprilie 2020
Serialul disponibil pe HBO explorează evenimentul care a pus pe jar Orientul Mijlociu în 2014.
În fiecare an în preajma Paştelui ne stoarcem creierii la Cinemagia să găsim subiecte de articole care să se sincronizeze cu această mare Sărbătoare creştină. Să ne întoarcem, dacă nu la spiritul Sărbătorii, măcar la locul naşterii ei, în Ierusalim, pentru a vorbi despre excelenta miniserie HBO Our Boys/Băieţii noştri. Dincolo de faptul că este o impresionantă mostră de cinema social, miniseria echilibrează şi contextualizează prăpastia dintre comunităţile de evrei şi musulmani din Orientul Mijlociu.

Publicăm această cronică şi pentru a oferi o altă perspectivă asupra zonei, după ce ieri am lăudat serialul Fauda, al cărui al treilea sezon s-a lansat joi pe platforma Netflix.

E adevărat, Our Boys s-a lansat în august 2019, dar să revenim asupra acestui titlu pentru că puţine sunt producţiile de televiziune care să prezinte mai echilibrat o situaţie conflictuală în care perspective categorice se bat de obicei cap în cap.
Serialul este realizat de o companie de producţie israeliană, Keshet Media Group (răspunzătoare şi de Prisoners of War, adaptat în SUA cu numele Homeland), prin urmare nimeni nu poate acuza seria că este antiisraeliană sau că ar servi interesele politice ale unei alte ţări.

Our Boys ne poartă în Ierusalim în iunie 2014, când gruparea Hamas răpeşte trei adolescenţi evrei dintr-o staţie de autobuz. Un apel al unuia dintre adolescenţi la serviciile de urgenţă şi reacţiile familiilor lor duc la o investigaţie ce pune întreaga ţară pe jar: mii de oameni participă la procesiuni şi rugăciuni colective, iar subiectul este acoperit cu obstinaţie de posturile de televiziune din întreaga ţară.
Miniseria porneşte de la tragedie pentru a-i explora consecinţele, în principal una care va lăsa urme adânci în conflictul israeliano-palestinian: răpirea şi asasinarea, pe 2 iulie 2014, a unui adolescent palestinian, Mohammed Abu Khdeir. Sunt voci care spun că această răpire a inflamat atât de mult comunităţile locale, încât a dus la conflictul armat dintre Israel şi Fâşia Gaza din iulie 2014. Citește continuarea pe cinemagia.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod