Experții regali sunt revoltați de noul film despre Prințesa Diana: bulimie, automutilare și scene de o tristețe șocantă

Experții regali au criticat aspru filmul „Spencer”, despre viața Prințesei Diana, cu actrița Kristen Stewart în rol principal, spunând că îi răpesc prințesei „respectul și demnitatea” și este presărat cu multe scene de o insensibilitate gratuită.
Scene din film o prezintă pe Prințesa Diana confruntându-se cu bulimia, dar și cu automutilarea sau gânduri de suicid.

O secvență considerată tulburătoare este cea în care Diana, afectată emoțional, își imaginează că se aruncă pe scări sau că se sugrumă cu un colier din perle oferit de soțul său, Prințul Charles.

În alte părți ale filmului este prezentată în detaliu lupta sa cu bulimia, inclusiv scenele în care vomită sau are halucinații cu privire la propria sa moarte.

„Este cu adevărat crud să fie portretizată astfel. Nu era deloc necesar. William și Harry vor fi foarte furioși și profund răniți.
Vor considera oribil că mama lor este portretizată astfel într-un film atât de important”, a declarat Ingrid Seward, redactor șef al publicației Majesty Magazine, citată de Daily Mail. 

Citește și: Diana, Prințesa rebelă. 9 moduri în care a încălcăt regulile Casei Regale


Specialistul și biograful regal Penny Junor este de aceeași părere: „Nu era absolut deloc necesar. Tot ce pot să spun este bietul William... Să îi lăsăm Dianei un pic de respect și demnitate. Știu că William a fost acolo când ea era nefericită, dar mi se pare că acest film nu prezintă faptele reale.”

Într-o altă scenă, William își imploră mama să coboare la cină, după ce aceasta s-a încuiat în camera ei și și-a provocat răni cu un patent.

„Te rog, mami, trebuie să ne așezăm la masă înaintea lui Buni.
Mami, doar gândește-te la altceva. Nu te gândi la asta decât după cină, de dragul tuturor”, îi spune William.

Diana iese apoi din cameră, cu machiajul curs pe obraji, și îl întreabă pe fiul său dacă a văzut-o pe Camilla Parker Bowles la biserică, în dimineața de Crăciun.

În luna noiembrie a anului trecut, specialiștii au criticat scenele dure din serialul „The Crown”, în care Prințesa Diana, interpretată de actrița Emma Corrin, se confrunta cu bulimia.

Într-una dintre secvențe, Diana își băga degetele pe gât pentru a-și provoca senzația de vomă, după o ceartă aprinsă cu Prințul Charles.

Într-o altă scenă mănâncă impulsiv foarte multe prăjituri, apoi le vomită într-o toaletă din palat.

Cei care au urmărit serialul Netflix au discutat pe Twitter aceste scene.

„Este atât de trist să o vezi pe Diana cum se confruntă cu bulimia”, a comentat un user, iar altul a adăugat „Scena cu bulimia a fost atât de greu de privit.”

Primul trailer pentru „Spencer” a fost lansat luna trecută, când fanii au putut asculta pentru prima dată accentul britanic al actriței americane Kristen Stewart.

Acțiunea filmului se desfășoară în anul 1991 și aduce în prim-plan o petrecere de Crăciun a familiei regale, de la palatul Sandringham, precum și destrămarea relației dintre Diana și Charles, zvonurile despre infidelitate și divorț.
„Spencer” va fi lansat pe 5 noiembrie în cinematografe.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
8 Octombrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod