8 filme pentru adolescenți din care au și părinții ceva de învățat

de Gloria Sauciuc, 26 Mai 2018

Filmul este o artă cu efect terapeutic, iar o invitație la film poate fi nu doar o evadare din cotidian ci și o cale de a transmite mesaje pe care ți-e greu să le transmiți prin viu grai.
Iată o serie de filme din care părinți și tineri deopotrivă pot trage concluzii folositoare.

Everything, Everything/Absolut tot  (2017)

„Everything, Everything”/„Absolut tot” este ecranizarea bestseller-ului cu acelaşi nume, scris de Nicola Yoon, şi urmăreşte povestea de dragoste dintre doi adolescenţi, jucaţi de Amandla Stenberg şi Nick Robinson, foste vedete Disney.
Filmul merită văzut pentru extraordinara chimie dintre cei doi tineri actori, pe care sperăm să-i revedem cât mai repede pe marele ecran, pentru talentul fiecăruia dintre ei. Dar mai ales filmul trebuie urmărit pentru sensibilitatea cu care este spusă o poveste de dragoste.
Fiorii primei iubiri, candoarea adolescenţei apoi senzualitatea apropierii fizice dintre eroii poveştii ne-a făcut nostalgici. Ce vârstă frumoasă cea de 18 ani – aceasta este vârsta personajelor, şi ce minunată este explorarea iubirii.
În final este dezbătută şi o problemă de digerat pentru un public mai în etate decât personajele filmului, şi anume până unde poate ajunge dragostea părintească. Spectatorii cu copii îşi vor evalua tipul de parenting, iar pentru cei hiperprotectori povestea de faţă ar putea fi un semnal de alarmă.
Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod