8 filme pentru adolescenți din care au și părinții ceva de învățat




L'atelier/Atelierul (2017) - rulează în unele cinematografe

Undeva în sudul Franţei, o scriitoare şi profesoară de literatură (Marina Foïs) organizează un atelier cu câţiva tineri pasionaţi de arta scrierii. Pe fundal sunt ţărmul mării, orizontul şi un orăşel adormit care trăia cândva în jurul unui şantier naval, iar care acum este un port pentru iahturi de lux. Pe măsură ce Atelierul avansează, camera descoperă sufletele tinerilor.
Aşa cum era de aşteptat, ei se bucură să viseze - şi ceea ce scriu este reflexia creativă despre lume văzută prin ochii unor oameni inteligenţi.

Lumea cuprinde însă şi o latură a răului. Cât de departe va merge descoperirea ei?
Un film sensibil şi reflexiv, Atelierul surprinde mai multe premise în derulare, însă preferă să dea indicii despre ele decât să le dezvolte pe ecran. Cercul de prieteni al lui Antoine (Matthieu Lucci), un băiat-problemă care participă la Atelier, se joacă cu armele de foc şi chiar le îndreaptă asupra unor necunoscuţi, formează premisele pentru acte de violență. Jocurile acestea cu arma vor degenera în crimă? Relaţia dintre Antoine şi profesoara lui va evolua într-o atracţie?



26 Mai 2018
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 20 Dec 2019, 14:10
    Mulțumiri!

    Mulțumesc, chiar am găsit aici filme pe care nu le-am mai văzut niciodată. Aici tot sunt unele filme interesante pentru adolescenți https://inspira-te.net/2019/02/04/7-filme-pentru-adolescenti/ :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod