15 momente inedite din culisele marilor filme: Ce nu s-a văzut pe ecran

Filmele ne fascinează pentru că au capacitatea de a ne purta într-o altă lume. Deși de multe ori suntem conștienți că urmărim o convenție artistică, o operă de ficțiune, ne lăsăm cuceriți de povești, de imagini și de talentul irezistibil al actorilor și al echipelor de producție. Totul este gândit și făcut astfel încât să ne atragă, să ne convingă și să ne captiveze. Iar de multe ori, producțiile de succes ajung să ne subjuge.

Industria filmului nu este, însă, atât de strălucitoare cum pare din afară.

În spatele premiilor de la galele glamour stau, de fapt, sute de ore de muncă asiduă, de atenție la detalii aproape microscopice, de eforturi colosale. Toate implică talent, răbdare, oameni pricepuți, mijloace tehnice superperfomante și soluții ieșite din comun. Plus, desigur, cheltuieli impresionante.

Când mecanismul foarte dezvoltat și complicat din jurul unui film lucrează perfect la o idee foarte bună, atunci rețeta succesului e livrată fără greș. Dar până acolo, fiecare detaliu este foarte important, iar echipa de producție trebuie să filmeze iar și iar o scenă, până când aceasta iese exact așa cum vrea regizorul, sau să editeze din nou unele cadre pentru a aranja anumite detalii.

Bored Panda ne arată cum au fost realizate unele scene consacrate din filmele de succes.

Iată ce s-a întâmplat la filmări!

1 din 16

Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre (2003)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod