10 filme ce ar putea să ne schimbe viața

Good Will Hunting (1997)


„Unii nu pot crede în ei înșiși până ce altcineva crede în ei”, spunea Sean Maguire, în filmul Good Will Hunting.
Pe Will Hunting (Matt Damon) nu-l deranjează faptul că e un simplu băiat de serviciu care spală coridoarele prestigioasei universități MIT. Dar e genul care nu refuză nici o provocare... Așa se face că într-o zi, fără să-l vadă nimeni, rezolvă pe tablă o problemă pe care prof. Lambeau (Stellan Skarsgaard) o alesese că să își încuie studenții.

Uluit de soluția găsită și de faptul că nimeni nu îndrăznește să o revendice, prof. Lambeau se hotărăște să îl găsească pe autor. Will Hunting, băiatul care spăla pe jos, e de fapt un geniu matematic și, când îl descoperă, Lambeau refuză să-l lase să se irosească. 

 


Erin Brockovich (2000)


„Pentru prima dată în viață, oamenii au ajuns să mă respecte. Vă rog nu îmi cereți să renunț la asta”, spunea  Erin Brockovich.
Este povestea unei femei obișnuite, care a realizat lucruri extraordinare atunci când i s-a dat ocazia.

Ea a avut încredere în sine și în ceea ce era corect. Nu s-a mulțumit cu „nu” drept răspuns și a făcut dreptate pentru cei care ar fi fost uitați dacă ea n-ar fi pus atâta pasiune pentru cazul lor. Într-o lume în care eroii sunt adesea într-un număr foarte mic, povestea lui Erin Brockovich ne aduce aminte de puterea spiritului uman. Pasiunea, tenacitatea și dorinta ei neclintită de a lupta pentru drepturile concetățenilor săi au sfidat un destin potrivnic. Erin descoperă din întâmplare câteva dosare medicale plasate în niște fișiere funciare la cabinetul avocatului ei.
Ea descoperă în urma unei investigații o afacere de mușamalizare a unui caz privind contaminarea apei dintr-o mică localitate, ce a cauzat boli grave în rândul populației.

20 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod