Viata de familie la Casa Alba

In sfarsit viata de familie


Ce e oarecum paradoxal este ca mutarea la Casa Alba a insemnat pentru familia Obama intrarea in normalitate. O normalitate a relatiilor de familie la care un cuplu in care barbatul face naveta la sute de kilometri, ori e angajat ani de zile intr-o campanie care il poarta prin toate colturile Americii, poate doar sa viseze. Concret: inca de pe vremea cand li se nastea primul copil, sotii Obama au trebuit sa faca fata unui program de lucru ce il instraina pe Barack de familia sa.

Mai intai a fost naveta de la Chicago in capitala statului Illinois, Springfield. A urmat naveta la Washington, dupa ce Obama a devenit senator. Si, desigur, multele si lungile drumuri din timpul campaniei.
Revista Time aminteste un pasaj dintr-o carte a lui Barack Obama in care acesta marturiseste ca Michelle numai ca nu l-a acuzat ca si-a abandonat familia. "N-as fi crezut niciodata ca o sa trebuiasca sa cresc singura o familie", i-ar fi spus ea viitorului presedinte.

Acum, insa, Barack si familia sa locuiesc chiar deasupra incaperilor prezidentiale, iar presedintele isi vede familia zilnic. In fiecare seara ia cina in familie. Barack isi permite chiar sa se retraga in timpul zilei, pentru a petrece ceva timp cu Michelle. Iar din cand in cand Michelle isi face aparitia in timpul programului, impreuna cu cainele ori cu cele doua fete, in aripa de vest, in care lucreaza presedintele. Fetele il pot vedea oricand pe tatal lor, daca doresc, a povestit Michelle revistei Time.
Sunt libere sa mearga oriunde in Casa Alba.

Cum se desfasoara ziua la Casa Alba


Michelle se trezeste devreme, odata cu zorile, cand plimba cainele si intra in sala de exercitii. Trainerul ei personal, cu care lucreaza de 10 ani, s-a mutat de la Chicago la Washington odata cu familia prezidentiala. De obicei nu-si programeaza sedinte inainte sa le porneasca pe fete la scoala. Incearca sa-si programeze toate intalnirile si evenimentele oficiale in doua zile, pentru ca in restul saptamanii sa poata merge sa le vada pe fete jucand fotbal, sa participe la sedintele cu parintii, sa asiste la piesele in care copiii sai joaca, sa fie pe faza la petrecerile organizate cu ocazia zilelor de nastere, sa se intalneasca cu alti parinti.


La cina, toti membrii familiei participa la un joc pe care il denumesc "trandafiri si ghimpi": fiecare trebuie sa povesteasca un lucru bun si un lucru rau care i s-a intamplat peste zi.

Barack Obama plimba cainele inainte de culcare, iar Michelle se baga in pat, de obicei, in jur de ora 10 seara.

Treburile casei


Treburile casnice si rolul fiecarui sot in indeplinirea acestora au fost de-a lungul anilor surse de tensiune in familia Obama, scrie Times. Barack a povestit intr-un interviu ca, dupa ce cariera a inceput sa-l indeparteze de familie, faptul ca nu facea curat in bucatarie a inceput sa fie din ce in ce mai suparator. Acum, insa, zambeste Michelle, aceste lucruri sunt de domeniul trecutului. E drept, Casa Alba are 35 de camere de baie, dar exista angajati care se ocupa de tot.

Presedintele nu e insa total scutit de muncile casei. Cum spuneam, rolul sau e sa plimbe cainele seara.

Cat despre Bo, patrupedul familiei e un adevarat rasfatat.

Michelle il scoate des la plimbare; uneori chiar si la fiecare doua ore. Pentru ca e catel, se comporta ca atare si din cand in cand mai apare cu cate o soseta in bot. Dar familia a invatat sa tina usile inchise, ca sa nu-i ofere lui Bo prea mult spatiu de manevra si sa-i limiteze, astfel, potentialul de distrugere.

 

Foto: Mediafax

9 Iunie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod