Vedetele, victime ale violentei domestice

"M-a batut, dar nu am putut sa reactionez", "Ma bate, dar stau cu el pentru copii", "Poate ca si eu am partea mea de vina, daca ma bate", acest gen de afirmatii sunt spuse de multe dintre femeile care la un moment dat in viata au fost victimele violentei domestice.
"M-a batut, dar nu am putut sa reactionez", "Ma bate, dar stau cu el pentru copii", "Poate ca si eu am partea mea de vina, daca ma bate", acest gen de afirmatii sunt spuse de multe dintre femeile care la un moment dat in viata au fost victimele violentei domestice. Ne gandim ca sunt femei normale, ca sunt femei care nu sunt pregatite din punct de vedere financiar sa ia viata de la zero sau ca pur si simplu educatia lor nu le "permite" sa puna punct. Ei bine, nu este chiar asa. Exista femei de cariera care trec prin asta, femei realizate din punct de vedere profesional, unele dintre ele sunt chiar persoane publice.

Despre acestea din urma vom vorbi, in incercarea de a trage un semnal de alarma si de a le motiva pe doamnele care trec prin asa ceva sa ia masuri. Nu sunt singurele care o patesc, dar pot fi singurele care nu reactioneaza.

Dana Razboiu, victima unui... ministru nervos


Un subiect care a tinut prima pagina a ziarelor mult timp a fost scandalulul dintre Dana Razboiu si Ovidiu Branzan. Ea vedeta tv, prezentatoarea principalului buletin de stiri al postului national de televiziune, el ministrul sanatatii. Problemele dintre cei doi au iesit la iveala dupa ce, in mijlocul unui scandal in care violenta fizica si verbala era "felul principal", Dana Razboiu a fugit la politie sa-si reclame sotul. "Subsemnata Razboiu Dana sustin ca in seara zilei de luni, 25.07.2005, am fost agresata fizic de sotul meu, Branzan Ovidiu. Mentionez ca acesta m-a lovit de mai multe ori cu pumnii si picioarele", declara vedeta, in plangerea pe care a depus-o la Sectia 5 Politie, in acel moment. Dupa acest incident, Dana Razboiu a luat masura definitiva si a divortat de Branzan.

Anamaria Georgescu si artistul violent


Va mai amintiti de piesa "Ochii tai" si de artista care o interpreta? Este vorba despre Anamaria Georgescu o tanara care in momentul in care s-a lansat a fost o revelatie, insa dupa acel moment nu s-a mai auzit nimic. Ei bine, trebuie sa stiti ca ea a fost victima agresiunii fizice si verbale, agresiune venita din partea barbatului alaturi de care a stat 4 ani de zile, barbatului pe care l-a iubit, el fiind tot artist. Este vorba despre Florin Chilian. Ea isi aminteste de acele momente, dar frica si teroarea pe care a simtit-o in acele momente sunt greu de descris in cuvinte:

"A inceput sa ma loveasca, ma gandeam cum sa fac sa scap cu viata. M-a lovit din nou, am cazut si m-am lovit la cap, de bordura", a povestit Anamaria. Nu ar fi vorbit niciodata despre acest subiect, daca nu era citata ca martor intr-un proces intentat iubitului ei de atunci, Florin Chilian, care a fost acuzat ca a lovit masina dupa ce s-a urcat la volan in stare de ebrietate si ca a dat declaratii mincinoase.

Larisa Dragulescu, "sacul de box" al sotulul sportiv


Scandalurile din fosta familie Dragulescu au inceput cu multi ani in urma, insa publice au devenit in 2008 cand Larisa Dragulescu a facut plangere la Politie. In timpul unor discutii in contradictoriu, sportivul si-a lovit sotia cu piciorul in fata, atat de tare incat i-a invinetit ochiul. Din pacate, sotul violent a scapat foarte ieftin in urma acestui incident, el platind o amenda de doar 1200 de lei, chiar daca la dosar a existat un raport medico-legal si o reclamatie scrisa.

Dupa acest incident, cei doi s-au separat.

Anamaria Ferentz si palma, cadou de nunta...


Suna ciudat, oarecum ironic, dar nu este pentru ca asa s-au intamplat lucrurile. Solista si fostul sau sot erau la Paris, unde petreceau sarbatorile de iarna in 2005, cand s-a intamplat incidentul. Erau logoditi de cinci luni si cautau rochie de mireasa cand, in timpul unei certe, afaceristul Marcel Toader a considerat ca o palma ar rezolva situatia. A rezolvat-o, pentru ca dragostea a sfarsit printr-un divort. "Este agresiv atat verbal, cat si fizic", a declarat solista la vremea respectiva.

21 Aprilie 2010
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xfionax pe 28 Mai 2010, 15:56
    violenta domestica

    Stiu ce inseamna sa fii batuta , jignita , etc. Sunt barbati bestii de care trebuie sa scapi neconditionat. Bestiile nu sunt de vina , de vina suntem noi care acceptam sau am acceptat la un moment dat niste monstrii linga noi.............. si mai mult , i am si iubit. Dumnezeu sa i ierte si noi sa ne vedem de viata ca e tare bine sa fii iubit si sa iubesti cu tot ce inseamna FRUMOS.

    0
    0

  • adelina crisan pe 23 Mai 2010, 22:49
    BUNA

    acum cand citesc acest articol imi vine sa plang.Stiu si eu pe propria piele ce inseamna pumnul si piciorul unui barbat.Am ' incasat-o" si eu in nenumarate randuri.Am stat si am suferit 4 ani. jigniri,batai,injuraturi,etc.Dupa 4 ani am hotarat sa divortez.Aveam 21 ani,un baietel de 3 anisori,hainele de pe mine si buzunarele goale.Mi-am luat viata in propriile maini,mi-am crescut baiatul(are 10 ani acum) si spun cu mainile pe inima.SUNT FERICITA!!!!!!!!!

    0
    0

  • ligia-carmen pe 19 Mai 2010, 01:44
    violenta domestica

    candva in trecut,am incasat-o si eu...cat sa-mi ajunga pentru o viata intreaga. Am divortat si am scapat.Acum, dupa aproape 13 ani in care mi-am crescut copilul singura; ma bucur ca am ales linistea si fericirea....chiar daca nu am reusit inca sa avem o casa a noastra si stam tot prin chirii , nu-mi pare rau.Linistea de acum ,nu se compara cu nimic material din trecut.

    0
    0

  • irina-daniela pe 25 Apr 2010, 21:30
    Care legi?

    In Romania post revolutionara nu stiu daca mai e o lege data "cu cap". Sunt de acord ca o femeie nu trebuie sa fie sacul de box al unui barbat, dar ce te faci cand ea il paraseste, il reclama si tot ea devine victima, el urmarind-o si injunghiind-o in coloana vertebrala , insarcinata fiind? Cu ce s-a ales fata asta care mai are alti doi copii, nu stie daca il va avea pe cel inca nenascut si va ramane paralizata pe viata? Am vazut acum ceva timp stirea la TV. Trist! Decicare e varianta

    0
    0

  • Poelinca Ana pe 25 Apr 2010, 13:51
    Lege contra violentei domestice

    Vreau sa stiu daca exista vreo organizatie a femeilor din Romania care lucreaza la vreo lege europeana de protectie a mamei si a copilului impotriva violentei domestice. Daca cineva are cunostinta de un asemenea proiect, va rog sa ma anuntati, vreau sa ma implic, doresc adrese de contact ale unor persoane implicate. Multumesc!

    0
    0

  • Dorina pe 23 Apr 2010, 13:34
    violenta domestica

    Din pacate nu doar in Romania este violenta ci si in Italia de exemplu si nici acolo legea nu este atat de calara dar mai ales daca esti romanca...Sunt legi, dar greu se aplica atat in Romania cat si in alte tari europene !Cred ca ar trebui infiintata o organizatie europeana care sa se ocupe mai mult de victimele violentei domestice !Divortam dar suferinta ?!Monstrii trebuiesc pedepsiti cu o lege aspra !Curaj doamnelor nu mai iertati ,lupul isi schimba parul dar naravul ba !

    0
    0

  • AVOCAT BIATRICE MARTIS -GALATI pe 23 Apr 2010, 11:20
    Aveti incredere in voi insiva !

    Din pacate tot mai multe femei sunt victime acestor gen de violentă... Este incredibil ca in secolul nostru sa existe asa ceva. Nu mai acceptati. Nu mai tolerati...femeile mai ales ar trebui sa aiba mai mult curaj sa il infrunte pe cel care are curajul să aibă un astfel de comportament inuman...doamnelor ...fiti puternice... Nu, nimeni n-are voie sa se atinga de o fiinta atat de sensibila ... Fiti tari dragi femei- doamne, vă rog...nu vă mai lasati maltratate..nu va fie teama ca nu veti putea merge inainte, exista pentru orice o alta solutie... Sper să dispara intr-o buna zi, acest obicei prost al unor bestii de barbati...cu mult drag avocat biatrice martis ionescu-baroul galati

    0
    0

  • maurica pe 22 Apr 2010, 16:17
    despre legile din Romania

    Traiesc in Anglia de ceva timp.Vreau sa va spun ca aici legea protezeaja femeia ca mama si sotie ,iar de copii nici nu mai vorbesc.Pentru violenta conjugala sotul este imediat arestat in momentul in care s-a dat telefon la politie .La fata locului sosesc in maxim 3 minute ,atat politia cat si salvarea .Sotul agresiv este ridicat si dus la sectia de politie ,de unde nu este eliberat decat dupa 3 zile pe cautiune sau daca fapta sa a gnerat vatamari corporale gentaieturi care necesita ingrijiri medicale nu se accepta nici cautiunea si este tinut in arest pana la pronuntarea sentintei.Aceasta poate fi cu inchisoare de la un an la trei ani ,fara exceptii sau drept de apel.Dca intre timp sotia intenteaza si actiunea de divort,sotul violent ,pierde totul ,inclusiv dreprtul de parinte si jumatate din salariul lunar pentru ingrijirea copiilor.Astea da legi ,sdaca ar fi si la noi asa ,..poate ar fi si domnii nostrii mai linistiti si mai putin animalici.

    0
    0

  • ana pe 22 Apr 2010, 12:27
    femeile si copii nu merita....

    nu merita nimeni sa fie batut, distrus psihic si fizic de altcineva , mai ales de cel de langa tine. Femeile mai ales ar trebui sa aiba mai mult curaj sa il infrunte pe cel care are curajul safaca asta. Si RUSINE celor care fac legi si nu sunt in stare sa apere femeile si copii abuzati psihic si fizic PRIN LEGI.

    0
    0

  • o cititoare pe 22 Apr 2010, 12:11
    Intr-adevar...

    ... "si persoanele publice plang uneori". Si persoanele publice sunt oameni. Ergo, si persoanele publice au glande lacrimale. Ce revelatie :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod