Vedetele, victime ale violentei domestice

Cantareata de muzica populara impuscata in cap


Aceasta este povestea solistei Maria Ghinea care la doar 22 de ani a trecut printr-un cosmar greu de descris in cuvinte. A trebuit sa reinvete sa vorbeasca, sa scrie, sa citeasca, sa... traiasca. Si toate acestea au fost urmarile unei impuscaturi in cap pe care a primit-o de la primul sot, un monstru, asa cum singura in catalogheaza.

"M-a impuscat in cap si a crezut ca si-a terminat rolul. M-a plimbat prin toata casa, cu sangele siroind. Am pierdut 4 litri de sange. N-am mers si n-am vorbit aproape 3 luni. A facut doar 5 ani si jumatate de inchisoare", a povestit cantareata la "Happy Hour".

"Am stat cu un om care nu era in deplinatatea facultatilor mintale. In garaj construia o spanzuratoare. Vroiam sa plec intr-un turneu in Irak si mi-a zis sa nu ma mai duc. Unul dintre copii a vazut spanzuratoarea in garaj si mi-a spus sa nu ies, ca el crede ca mi-a pregatit ceva. Ma batea atat de rau ca, o data, am lesinat in garaj si mi-a dat cu otet pe fata, ca sa ma trezesc. Imi acopeream fata, ca de ea aveam nevoie in turneu. Puteam sa am zeci de vanatai", sunt amintirile dureroase ale Mariei.

Viorel Catarama, un alt politician bataus...


Sau cel putin asa sustine fosta lui iubita, modelul Adela Surugiu, care i-a daruit si un fiu in varsta de 9 ani. Declaratia depusa la dosarul in baza caruia Surugiu l-a dat in judecata pe politician, suna asa: "Ne-am despartit pentru ca ma agresa de multe ori in fata minorului. Am hotarat sa ne despartim pentru ca minorul sa nu sufere traume grave".

Pliciul de muste a facut legea...


...in familia Prigoana sau asta sustinea la vremea respectiva Adriana Bahmuteanu. Aceasta era arma domnului Prigoana, insa nici sotia lui nu se lasa mai prejos, amintindu-si ca la un moment dat i-a aruncat proteza de lemn pe geam. Povestea lor are un final fericit, pentru ca lucrurile s-au rezolvat si acum sunt parintii unui baietel minunat, Mihai Maximus.

Care este parerea oamenilor?


I-am provocat pe prietenii nostri de pe Facebook si Twitter sa spuna ce parere au despre aceasta situatie. Sa vedem ce raspunsuri au ei:

"Cine permite primeste, e de ajuns odata si de aici toata nebunia. Din pacate sunt femei care au frica schimbarii si tampita idee ca daca ai si copii trebuie sa induri. Eu cred ca nefericirea parintilor este transmisa copiilor si nu trebuie sa contribuim la nefericire din contra. Pentru nimic in lume nu trebuie sa permitem asa ceva avem o singura viata si trebuie pretuita asa ca de ce sa suferi? Eu l-as desfinta in urmatoarea secunda daca ar indrazni", spune Ana Maria sau "Cred ca 90% din populatia Romaniei a trecut prin asa ceva..... din pacate e foarte raspandit "obiceiul" printre romani.... ar fi bine daca s-ar lua masuri la nivel social prin legi care sa protejeze in special femeile si copii, care sunt in cele mai frecvente cazuri victimele acestor agresiuni.....iar "barbatilor" violenti si agresivi.....sa le fie rusine!!!!! Uita ca o femeie i-a adus pe lume....", sustine Iulia. Avem prieteni si in Spania care spun ca: "Violenta domestica? Asta e nimic... muncesc in Spania si credeti-ma ca nu e zi sa nu se zica la televizor de omor... el o omoara pe ea. Sincer...nu e zi fara o femeie omorata de perechea ei".

Iata si declaratia unei victime: "Am trecut prin asa ceva si dupa 20 ani casatorie am reusit sa divortez.". Sunt si oameni care arata cu degetul: "'Victimele' sunt vinovate fiindca permit continuarea violentei. Se resemneaza in loc sa puna capat!! Tipologia victimei.. frustranta.".
21 Aprilie 2010
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xfionax pe 28 Mai 2010, 15:56
    violenta domestica

    Stiu ce inseamna sa fii batuta , jignita , etc. Sunt barbati bestii de care trebuie sa scapi neconditionat. Bestiile nu sunt de vina , de vina suntem noi care acceptam sau am acceptat la un moment dat niste monstrii linga noi.............. si mai mult , i am si iubit. Dumnezeu sa i ierte si noi sa ne vedem de viata ca e tare bine sa fii iubit si sa iubesti cu tot ce inseamna FRUMOS.

    0
    0

  • adelina crisan pe 23 Mai 2010, 22:49
    BUNA

    acum cand citesc acest articol imi vine sa plang.Stiu si eu pe propria piele ce inseamna pumnul si piciorul unui barbat.Am ' incasat-o" si eu in nenumarate randuri.Am stat si am suferit 4 ani. jigniri,batai,injuraturi,etc.Dupa 4 ani am hotarat sa divortez.Aveam 21 ani,un baietel de 3 anisori,hainele de pe mine si buzunarele goale.Mi-am luat viata in propriile maini,mi-am crescut baiatul(are 10 ani acum) si spun cu mainile pe inima.SUNT FERICITA!!!!!!!!!

    0
    0

  • ligia-carmen pe 19 Mai 2010, 01:44
    violenta domestica

    candva in trecut,am incasat-o si eu...cat sa-mi ajunga pentru o viata intreaga. Am divortat si am scapat.Acum, dupa aproape 13 ani in care mi-am crescut copilul singura; ma bucur ca am ales linistea si fericirea....chiar daca nu am reusit inca sa avem o casa a noastra si stam tot prin chirii , nu-mi pare rau.Linistea de acum ,nu se compara cu nimic material din trecut.

    0
    0

  • irina-daniela pe 25 Apr 2010, 21:30
    Care legi?

    In Romania post revolutionara nu stiu daca mai e o lege data "cu cap". Sunt de acord ca o femeie nu trebuie sa fie sacul de box al unui barbat, dar ce te faci cand ea il paraseste, il reclama si tot ea devine victima, el urmarind-o si injunghiind-o in coloana vertebrala , insarcinata fiind? Cu ce s-a ales fata asta care mai are alti doi copii, nu stie daca il va avea pe cel inca nenascut si va ramane paralizata pe viata? Am vazut acum ceva timp stirea la TV. Trist! Decicare e varianta

    0
    0

  • Poelinca Ana pe 25 Apr 2010, 13:51
    Lege contra violentei domestice

    Vreau sa stiu daca exista vreo organizatie a femeilor din Romania care lucreaza la vreo lege europeana de protectie a mamei si a copilului impotriva violentei domestice. Daca cineva are cunostinta de un asemenea proiect, va rog sa ma anuntati, vreau sa ma implic, doresc adrese de contact ale unor persoane implicate. Multumesc!

    0
    0

  • Dorina pe 23 Apr 2010, 13:34
    violenta domestica

    Din pacate nu doar in Romania este violenta ci si in Italia de exemplu si nici acolo legea nu este atat de calara dar mai ales daca esti romanca...Sunt legi, dar greu se aplica atat in Romania cat si in alte tari europene !Cred ca ar trebui infiintata o organizatie europeana care sa se ocupe mai mult de victimele violentei domestice !Divortam dar suferinta ?!Monstrii trebuiesc pedepsiti cu o lege aspra !Curaj doamnelor nu mai iertati ,lupul isi schimba parul dar naravul ba !

    0
    0

  • AVOCAT BIATRICE MARTIS -GALATI pe 23 Apr 2010, 11:20
    Aveti incredere in voi insiva !

    Din pacate tot mai multe femei sunt victime acestor gen de violentă... Este incredibil ca in secolul nostru sa existe asa ceva. Nu mai acceptati. Nu mai tolerati...femeile mai ales ar trebui sa aiba mai mult curaj sa il infrunte pe cel care are curajul să aibă un astfel de comportament inuman...doamnelor ...fiti puternice... Nu, nimeni n-are voie sa se atinga de o fiinta atat de sensibila ... Fiti tari dragi femei- doamne, vă rog...nu vă mai lasati maltratate..nu va fie teama ca nu veti putea merge inainte, exista pentru orice o alta solutie... Sper să dispara intr-o buna zi, acest obicei prost al unor bestii de barbati...cu mult drag avocat biatrice martis ionescu-baroul galati

    0
    0

  • maurica pe 22 Apr 2010, 16:17
    despre legile din Romania

    Traiesc in Anglia de ceva timp.Vreau sa va spun ca aici legea protezeaja femeia ca mama si sotie ,iar de copii nici nu mai vorbesc.Pentru violenta conjugala sotul este imediat arestat in momentul in care s-a dat telefon la politie .La fata locului sosesc in maxim 3 minute ,atat politia cat si salvarea .Sotul agresiv este ridicat si dus la sectia de politie ,de unde nu este eliberat decat dupa 3 zile pe cautiune sau daca fapta sa a gnerat vatamari corporale gentaieturi care necesita ingrijiri medicale nu se accepta nici cautiunea si este tinut in arest pana la pronuntarea sentintei.Aceasta poate fi cu inchisoare de la un an la trei ani ,fara exceptii sau drept de apel.Dca intre timp sotia intenteaza si actiunea de divort,sotul violent ,pierde totul ,inclusiv dreprtul de parinte si jumatate din salariul lunar pentru ingrijirea copiilor.Astea da legi ,sdaca ar fi si la noi asa ,..poate ar fi si domnii nostrii mai linistiti si mai putin animalici.

    0
    0

  • ana pe 22 Apr 2010, 12:27
    femeile si copii nu merita....

    nu merita nimeni sa fie batut, distrus psihic si fizic de altcineva , mai ales de cel de langa tine. Femeile mai ales ar trebui sa aiba mai mult curaj sa il infrunte pe cel care are curajul safaca asta. Si RUSINE celor care fac legi si nu sunt in stare sa apere femeile si copii abuzati psihic si fizic PRIN LEGI.

    0
    0

  • o cititoare pe 22 Apr 2010, 12:11
    Intr-adevar...

    ... "si persoanele publice plang uneori". Si persoanele publice sunt oameni. Ergo, si persoanele publice au glande lacrimale. Ce revelatie :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod