Un an fara Michael Jackson

Intreaga lume ii simte lipsa...
Pe 25 iunie se implineste un an de cand Regele Muzicii Pop a murit, la varsta de 50 de ani, in urma unei supradoze de medicamente. Tragicul eveniment se intampla cu doar cateva saptamani inaintea revenirii sale pe scena, intr-o serie de 50 de concerte pe care urma sa le sustina la O2 Arena din Londra. Cum o lume intreaga ii simte lipsa, mai multe evenimente vor avea loc pentru a-si aduce aminte de cel care a fost Michael Jackson.

Cum il comemoreaza fanii din Romania


In tara vor avea loc o serie de evenimente care marcheaza implinirea unui an de la disparitia lui superstarului.

Pe 24 iunie, in Goblin Club Bucuresti, va avea loc o petrecere in memoria lui Michael Jackson, iar in deschidere se va derula un mic filmulet video "Brace Yourself - Michael Jackson" care va tine loc de intro. Pe toata durata evenimentului, se vor derula videoclipurile adiacente melodiilor respective iar cele mai cunoscute melodii  vor avea efecte speciale si dansatori. La finalul evenimentului, se va proiecta un filmulet "In Memoriam", cu imagini din viata si cariera lui Michael Jackson, ca un omagiu adus artistului.

Vineri, 25 iunie, de la ora 19.00, in Parcul Herastrau din Capitala, fanii megastarului vor asista la finalitatea campaniei Michael Jackson Lives in Us - inaugurarea unui panou de dimensiunile 2mx2m ce infatiseaza chipul lui Michael realizat din fotografiile fanilor din Romania.
Evenimentul omagial va avea loc pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herastrau, care face legatura intre intrarea dinspre Arcul de Triumf si centrul parcului.

Tot vineri, ProFM dedica ziua lui Michael Jackson. Postul de radio va avea un program special, iar hit-urile Regelui Pop se vor difuza in heavy rotation pe tot parcursul zilei. Din ora in ora, DJ-ii ProFM vor organiza concursuri, ascultatorii avand posibilitatea sa castige carti despre viata artistului, CD-uri cu muzica lui Michael Jackson si DVD-uri cu "This is it", documentarul despre ultimele saptamani din viata  mega-starului. In studioul ProFM se vor afla si multe vedete autohtone, care vin sa povesteasca despre ce a insemnat Michael Jackson pentru ei, cum i-au descoperit muzica sau cum le-a influentat cariera.

Si MTV dedica acest weekend regretatului rege al muzicii pop Michael Jackson, prezentand o serie de programe si editii speciale sub genericul "M Is For Michael - Remember MJ"
. Artisti celebri precum Justin Timberlake, Chris Brown, Alien Ant Farm, P. Diddy si Ne-Yo, isi vor aduce aminte de Michael si de influenta pe care starul a avut-o asupra carierei lor.

La un an dupa disparitia Regelui Muzicii Pop, Europa FM isi reaminteste de mostenirea lasata de acesta si ii dedica un weekendul 25,26 si 27 iunie lui Michael Jackson.
            
Earnest Valentino, sosia oficiala a lui Michael Jackson, va sustine un show pe 26 iunie in Bamboo Mamaia.
Dintre toti cei care au incercat sa il imite pe Michael, Earnest este singurul care a obtinut dreptul de a-i copia stilul si chiar de a se identifica cu el. In 1998 a fost desemnat "Cea mai buna dublura internationala", iar in 2003 a fost felicitat chiar de Michael Jackson pentru un show de la Londra.


Ce evenimente au loc in lume


Cu ocazia comemorarii mortii lui Michael Jackson, cimitirul Forest Lawn din Glendale, unde este inmormantat artistul, va permite accesul fanilor. "Se va putea merge in jurul mausoleului, dar nu se va putea intra in interiorul acestuia. Fanii nu vor putea dormi pe timpul noptii in corturi in afara cimitirului", a precizat sergentul Tom Lorenz, citat de site-ul Sheknows.com.

In seara urmatoare, un concert-tribut va fi organizat la un hotel din Beverly Hills, la care vor asista cativa dintre membrii familiei Jackson care au sprijinit acest eveniment. "Obiectivul este de a-i reuni in acelasi loc pe membrii familiei Jackson, celebritati si fani, pentru a aduce un omagiu mostenirii lasate de Michael Jackson", a declarat unul dintre organizatori. Biletele pentru acest concert se vand pentru sume cuprinse intre 150 si 500 de dolari.

Fanii care nu pot ajunge in Los Angeles isi unesc fortele pe Facebook. Momentan, grupul One Million Michael Jackson Fans Pledged to Light a Candle On June 25, 2010 are aproximativ 15.000 de membri care planuiesc sa aprinda cate o lumanare pentru Regele Muzicii Pop pe 25 iunie.
Pe site-ul artistului oricine poate intra pentru a-si scrie gandurile, pentru a-i aduce un tribut celui care a fost Michael Jackson.


Putred de bogat, dupa moarte


Potrivit AFP, in ultimii sai ani de viata, situatia financiara a lui Jackson era pe punctul de a se transforma intr-un cosmar. Cunoscuta sa ferma Neverland era la un pas de a fi confiscata, iar datoriile lui erau estimate la 500 de milioane de dolari.

In cele 12 luni care au trecut de la moartea sa, imperiul Jackson a obtinut venituri de peste un miliard de dolari, permitand astfel achitarea a peste 50% din datoriile cantaretului.


Banii au aparut odata cu anuntul mortii sale, aproape patru milioane de albume vanzandu-se in primele sase saptamani. Intr-un an, vanzarile cumulate de discuri au atins pragul de noua milioane de unitati doar pe teritoriul american, potrivit datelor furnizate de Nielsen SoundScan, iar pe plan mondial, artistul a vandut peste 24 de milioane de albume in acelasi interval de timp. Se adauga descarcarile pe internet (evaluate la 26,5 milioane de dolari pe plan mondial) si tonurile de apel pentru telefoanele mobile, facand astfel ca veniturile sa atinga suma de 429 de milioane de dolari, potrivit revistei Billboard.

Documentarul "This Is It", realizat cu ajutorul imaginilor filmate in timpul repetitiilor pe care Jackson le facea la Los Angeles pentru cele 50 de concerte programate la Londra, a generat incasari de 260 de milioane de dolari din vanzarile de bilete si 68 de milioane de dolari din vanzarile si inchirierile de DVD-uri, precizeaza revista Billboard.

Imaginea publica a lui Michael Jackson s-a imbunatatit considerabil dupa disparitie, in parte gratie acestui documentar, in care a fost prezentat ca un muzician si dansator extrem de atent cu arta sa, contrastand cu imaginea excentricului "Jacko cel ciudat".

Iata ce ne-au spus fanii de pe Facebook: "Chiar daca nu pot sa spun ca am fost un fan Michael, recunosc ca imi place muzica lui.
Asadar,maine il voi asculta mai mult"
, spune Mihaela, iar Gina martiriseste ca "o comemorare prin asculatarea muzicii lui nu e decat un eveniment care il readuce in memoria noastra".

Tu cum il vei comemora pe Michael Jackson?

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • fefe22 pe 26 Iun 2010, 10:09
    michael jackson love forever

    a murit acuma a facut un an la anu va face doi ani o sa putem rezista fara el? el a fost o legenda si o fiinta foarte atenta si buna la suflet. daca el sa dus sa dus aproape toata pacea de pe lume.o sa rezistam oare fara el?i love you so much mj

    2
    0

  • Mia pe 25 Iun 2010, 14:55
    MJ 4ever

    R.I.P MJ si acolo sus unde esti..gandeste-te ca prin muzica ta,ne-ai invatat sa fim mai buni.. Si sa nu uiti ca datorita oamenilor ca tine,lumea este un loc mai bun! Ne vei lipsi intotdeauna !

    1
    1

  • Candy pe 25 Iun 2010, 08:59
    Michael Jackson

    R.I.P. MICHAEL JACKSON KING OF POP.

    2
    0

  • Doroty pe 24 Iun 2010, 22:41
    Michael O:-)

    Ramai ce ai fost mereu , drumul meu curat in viata , idealul meu neatins .Mereu vei ramane in sufletul meu , ai lasat in urma ta atata iubire, atata candoare, puritate in tot ceea ce ai facut. Imi pare rau pentru toata suferinta curmata apoi de moarte, ai plecat dintre noi lasand iubire si o intreaga capodopera a muncii tale. Plecarea ta ti-a adus respectul, adulatia, iubirea noastra, uitata intr-un colt al copilariei, adolescentei, tineretii noastre a muritorilor de rand. Dar ti-a adus si iubirea adevarata a Tatalui Ceresc, e iubirea ce ai cautat-o o viata aici pe pamant. Esti un inger intre ingeri, suflet drag si iubit, odihneste-ti sufletul ranit si umilit, iar cateodata mai priveste si spre iubirea noastra aici de unde ai plecat acum un an.R.I.P Inger Michael.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod