Stefan Banica jr. intr-o poveste de Craciun

Povestea personajelor prin vocea actorilor care le-au dat viata


"Ion e un tip care ajunge, la un moment dat in viata, intr-o situatie-limita - isi pierde familia: divorteaza de sotie, iar aceasta pleaca cu copilul in Italia. Ion, inginer de meserie si foarte priceput la computere, incepe sa traiasca din mici gainarii, pana cand i se propune o spargere in stil mare, pentru care trebuie sa decodeze niste cifruri si sa fure un diamant, impreuna cu alti patru asa-zisi Mosi Craciuni. Intr-o prima faza, vrea sa faca acest lucru, dar sarbatoarea sfanta a Craciunului si mai ales intalnirea cu Horatiu, un pusti foarte simpatic, care se rataceste in Mall, ii schimba traiectoria. Horatiu ii aminteste de copilul lui, de ideea de familie, si ii reda sentimentul ca ar putea fi un tata bun", spune Stefan Banica Jr despre rolul sau.

Chiar daca are numai 8 ani, Horatiu este foarte destept pentru un copil de varsta lui: stie engleza, este pasionat de origami si rescrie carti. Iute la minte, reuseste sa gaseasca rapid solutii pentru a iesi din situatii complicate. Crescut numai de mama sa, Horatiu este o fire optimista si nu isi pierde niciun moment increderea in Ion, pe care il crede adevaratul Mos Craciun. In urma aventurii de la mall, Horatiu descopera in Ion prietenul pe care si l-a dorit mereu. "Horatiu este un baiat de 8 ani, care crede in Mos Craciun. Pentru ca mama lui nu a avut timp sa-i cumpere un cadou de Craciun, i-a promis ca-l va duce la Mall sa-si aleaga el unul. La mall, Horatiu se pierde, atras de un smecheras pe nume Gipu si ajunge sa se imprieteneasca cu Ion, despre care crede ca e adevaratul Mos Craciun. Ion e de fapt un hot care planuieste, alaturi de alti patru Mosi, sa sparga un magazin de bijuterii", spune Bogan Iancu.

Carmen (Alina Chivulescu) este o femeie tanara, frumoasa si inteligenta, care si-a dedicat viata fiului ei. In clipa in care realizeaza ca Horatiu a disparut, face tot posibilul pentru a-l gasi. Cand are cel mai mult nevoie de ajutor, destinul i-l scoate in cale pe Marin. Chiar daca prima impresie despre acesta nu este una dintre cele mai bune, pe parcurs Carmen gaseste in Marin un om bun, un prieten si... chiar mai mult de atat. "Carmen e o femeie de 35 de ani care isi creste singura copilul, pe Horatiu, un baietel adorabil, incercand sa suplineasca lipsa tatalui. Daca ar fi sa localizam din punct de vedere temporal povestea ei, e o mama care asteapta un Craciun pe care nu-l poate face asa cum si-ar dori ea si copilul ei", povesteste Alina Chivulescu.

Marin (Pavel Bartos) este agent de paza la Mall si genul de om care a vazut prea multe filme americane. Se indragosteste la prima vedere de Carmen si nu se da inapoi de la nimic pentru a o ajuta sa il gaseasca pe Horatiu. Pana la final, Carmen ii descopera adevarata personalitate si intre cei doi se infiripa o poveste de dragoste. Grijuliu si cu o inima mare, Marin dovedeste ca poate fi un tata bun pentru Horatiu.

"Mi-e foarte drag acest personaj, pentru ca e un om bun, care vrea sa faca totul foarte bine, chiar daca de multe ori acest lucru nu-i prea reuseste. Filmele cu Bruce Lee i-au bantuit copilaria, prin urmare isi ia foarte serios noul job de bodyguard la mall, iar prima zi de munca ii va schimba viata", conchide actorul Pavel Bartos.

Chiar daca inceputul peliculei nu suna promitator, actiunea fiind pe alocuri plictisitoare, lucrurile se precipita, iar spectatorul intelege cu adevarat despre ce vorbeste filmul. "Ho Ho Ho" este, inainte de toate, o lectie de viata, in special pentru personajul Ion care se redescopera si ii redescopera pe cei din jurul lui prin intermediul lui Horatiu. Pentru Carmen intamplarea din mall, in ziua de Craciun, este o noua sansa in iubire si la o viata de familie normala. Marin se indragosteste si uita de fosta iubita care l-a inselat chiar cu... Ion.

Mos Craciun a fost darnic cu toate personajele din "Ho Ho Ho". Cu siguranta ca, dupa ce urmareste aceasta pelicula, fiecare spectator se gandeste ce ar face daca ar fi Mos Craciun. "Ar trebui sa indeplinesc cele mai multe dorinte. Apoi as incerca sa-i fac pe oameni sa inteleaga ca nu numai de Craciun ar trebui sa fie buni, nu doar de Craciun ar trebui sa ne pese de ceilalti. E o mare sarbatoare, la mine se reflecta si in muzica, pentru ca de sapte ani organizam aceste concerte traditionale de Craciun. Exista chiar un punct comun intre acest film si concertele despre care vorbeam: in ambele regasesti acea emotie, acea nevoie de celalalt si de cei dragi", incheie Stefan Banica Jr.

Tu ce ai face daca ai fi Mos Craciun?

18 Noiembrie 2009
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sauca alexandra pe 22 Nov 2009, 17:39
    comentariul meu

    Eu as aduna toti oameni si din bugetul unei firme, care as dori sa imi fie sponsor . Fiecaruia ias imparti cate un cadou .Spiritul CRACIUNULUI nu inseamna cadouri , inseamna sa ii iubesti pe cei dragi , sa fi alaturi de cei dragi, si nu in ultimul rand , sa fi bun cu toti !!!!!!!!!!! craciun fericit la toti

    0
    0

  • FLORY pe 19 Nov 2009, 09:41
    VORBE...

    CE BINE CA SI NOI AVEM FILME NOI DESPRE MOS CRACIUN!! CE BINE CA SE MAI PRODUC FILME SI LA NOI! ...DACA EU .....AS PUTEA SA FIU "MOS CRACIUN" AS ADUCE UN STROP DE...ALTFEL DE VIATA ROMANILOR CA SA LE FIE MULTE SARBATORI "CU BINE"!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod