Robert Plant si Coldplay, marii castigatori ai Premiilor Grammy 2009

Rasfatatii celei de-a 51-a editii a Premiilor Grammy, care a avut loc duminica, 8 februarie, in Los Angeles, au fost legendarul rocker Robert Plant, ex Led Zeppelin, castigator al premiului pentru...
Rasfatatii celei de-a 51-a editii a Premiilor Grammy, care a avut loc duminica, 8 februarie, in Los Angeles, au fost legendarul rocker Robert Plant, ex Led Zeppelin, castigator al premiului pentru Cel mai bun album, impreuna cu solista Alison Krauss, si trupa britanica de rock Coldplay.

Premiul Grammy ii revine lui...


Britanicul Robert Plant, in varsta de 60 de ani, si cantareata Alison Krauss, 37 de ani, au fost rasplatiti cu cinci Grammy-uri, cate un premiu pentru fiecare nominalizare primita anul acesta: Cea mai buna colaborare country, Cel mai bun album folk/Americana contemporan, Cea mai buna colaborare pop ("Rich Woman"), Cea mai buna inregistrare a anului, pentru "Please Read The Letter" (Plant si Krauss au concurat la aceasta categorie cu artistii Adele, Coldplay, MIA si Leona Lewis), precum si prestigiosul premiu pentru Cel mai bun album al anului, pentru materialul discografic "Raising Sand" (invingandu-i in competitie pe Coldplay, Radiohead, Lil Wayne si Ne-Yo).

Artistii cu cele mai multe nominalizari la Grammy 2009 au fost rapperul Lil Wayne, care a primit opt nominalizari, si Coldplay, sapte nominalizari.

Din cele sapte nominalizari, Coldplay a luat acasa trei premii Grammy, pentru categoriile: Cea mai buna interpretare pop a unui duo sau grup ("Viva La Vida"), Cel mai bun cantec ("Viva La Vida") si Cel mai bun album rock ("Viva La Vida or Death and All His Friends").

Liderul trupei Coldplay, Chris Martin, a declarat, citat de "National Post": "Bineinteles, nu suntem cea mai 'grea' dintre trupele rock, dupa cum probabil ca ati observat. (...) Va multumim foarte mult. Nu am castigat atatea premii Grammy in viata noastra... Suntem recunoscatori sa ne aflam aici si cred ca o sa plang.".

Albumul "Tha Carter III", semnat Lil Wayne, a fost albumul cu cele mai multe vanzari in anul 2008 in SUA, aducandu-i starului si un premiu Grammy pentru Cel mai bun album rap. Artistul a fost recunoscut si pentru Cea mai buna interpretare rap ("A Milli") si Cea mai buna piesa rap ("Lollipop").

Grammy-ul pentru Cea mai buna colaborare rap/sung le-a revenit artistilor Estelle si Kanye West, pentru piesa "American Boy".
9 Februarie 2009
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic
  • eva
    admin_eva pe 10 Feb 2009, 22:46
    Raspuns Eva.ro

    Buna seara. Albumul "Tha Carter III" al artistului Lil Wayne a fost cel mai bine vandut material discografic al anului 2008 in Statele Unite ale Americii, potrivit datelor comunicate de Nielsen SoundScan. Albumul s-a vandut in 2.88 milioane de exemplare, comparativ cu materialul discografic "Viva La Vida or Death and All His Friends" al trupei Coldplay, care a avut vanzari de 2.15 milioane de exemplare. Multumim pentru comentariu.

    0
    0

  • Levente pe 10 Feb 2009, 20:26
    ...

    Cel mai bine vandut album al anului 2008 "Tha Carter III"?? Din cate stiu, cel mai bine vandut album al anului 2008 este "Viva La Vida Or Death And All His Friends" Cei de la Coldplay au si castigat premiul de cel mai bine vandut album al anului 2008 la WMA.

    0
    0

  • G-bone pe 10 Feb 2009, 12:05
    Yo-man, or girl

    Cum, ioana, nu ai auzit de rap/sung? unde traiesti, in ? deschide TIVI-ul, si o sa gasesti peste tot despre rap/sung :). Sau vezi pe net. Google... yo now? (greu cu unii...)

    0
    0
  • eva
    admin_eva pe 9 Feb 2009, 23:53
    Raspuns Eva.ro

    Buna seara si multumim pentru comentariu. "Cea mai buna colaborare rap/sung" reprezinta o categorie a Premiilor Grammy, infiintata in anul 2002. La aceasta categorie sunt nominalizati artisti care au lansat un single impreuna, dar care nu colaboreaza, in mod obisnuit. Single-ul respectiv este o combinatie a genurilor in care sunt specializati fiecare dintre artistii participanti la proiect (rap si voce). Un foarte bun exemplu il reprezinta cunoscuta melodie "Umbrella", in varianta Rihanna feat. Jay-Z, pentru care cei doi artisti au primit premiul Grammy in anul 2008, pentru "Cea mai buna colaborare rap/sung".

    0
    0

  • ioana pe 9 Feb 2009, 20:22
    intrebare

    Cea mai buna colaborare rap/sung...ce inseamna asta, mai exact ce e ala "sung", poate song-piesa, nu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod