"Nunta muta", intr-o zi istorica

Pe de alta parte, este incredibil sa vezi cum se poate face trecerea de la umor la tragedie. Cum pot fi imbinate fericit aceste doua stari, prin definitie, diferite. De asemenea, este incredibil si revoltator de-a dreptul sa vezi cum destinele oamenilor obisnuiti puteau fi distruse de absurdul unui regim in care au avut ghinionul sa se nasca. Este ireal sa vezi, din perspectiva individului care traieste astazi, cum oamenii nu erau stapani pe propriile vieti.

Horatiu Malaele, impreuna cu echipa alaturi de care a realizat acest film, a reusit sa zugraveasca un tablou alb-negru - parca - desi cu multe pete de culoare, al acelor vremuri.

"Imi doresc un film care sa placa, in egala masura, atat batranului, cat si copilului, prostului si inteleptului, profanului si initiatului.
Este, dupa parerea mea, suprema desfatare a creatorului in raport unilateral cu receptorul. Spunea, nu stiu cine, ca un lucru bun il recunosti dupa numarul imbecililor care se grabesc sa-l injure. Desi filmul este aproape nevazut, aud ca si numarul lor este in crestere, ceea ce ma umple de bucurie. Eu cred ca, indiferent de reactiile unora sau altora, filmul va avea propriul destin, deci, intr-un fel sau altul, toti am fost mesenii tacuti ai acestei nunti. Doamnelor si domnilor, pofta mare!...". Aceasta este invitatia pe care ti-o face regizorul, inainte de a te aseza comod in fotoliul de la cinematograf, pentru a vedea "Nunta muta".

Pelicula poate fi vizionata incepand de vineri, in Bucuresti, la cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex si Studio.
Pe 20 noiembrie, este stabilita avanpremiera filmului la cinema Union. In tara, filmul se va lansa pe 21 noiembrie, in cinematografele Republica (Cluj), Cityplex (Constanta), Lotus (Oradea).

Horatiu Malaele despre echipa...


In stilul caracteristic, dupa vizionare, regizorul Horatiu Malaele a ales sa prezinte o parte dintre oamenii alaturi de care a lucrat. Iata:

"Nici ungur, nici oltean si, desi aproape imposibil, mult mai urat decat mine, un operator nepereche si un prieten dintotdeauna - Vivi Dragan Vasile"

"Un om ce dovedeste ca esentele tari stau in flacoane mici, o femeie maruntica ce contine un talent urias - Luminita Gheorghiu"

"Omul care, indirect, v-a tarat la acest spectacol, scriitorul si co-scenaristul Adrian Lustig"

"Un om cu capul cat aripa din vest a Teatrului de Comedie si sufletul cat Primaria Banu Manta, dintotdeauna prietenul meu - Valentin Teodosiu"

"Si actor, si recuziter, masinist si patron, om la toate; si operator, si monteuza, o masinarie zgomotoasa, complicata si uluitoare, in slujba unui singur om - producatorul Vlad Paunescu"

"Un mare compozitor, un mare cantautor, un mare...
- Alexandru Andries"


"Generatia de maine, sau generatia fast-food, sau generatia de ghips, sau generatia hot-dog ne aduce doua exemplare iesite din comun... teatrul si filmul de maine - Meda Victor si Alexandru Potocean"


"Cei care au facut din nimic mult si din putin minuni sunt scenografii - Oana Paunescu si Mihnea Mihailescu"

"In continuare, vreau sa va prezint un prieten al meu si un maestru de ceremonii, un om mare intr-un om mic - Edi Paliu"


"Un cuplu inedit, mandria teatrului si filmului romanesc - Doamna Tamara Buciuceanu-Botez si Domnul Victor Rebengiuc"

"Sunt agatat, uneori, pe strada: 'Domnule Malaele, sunteti un admirator de-al meu, am tot orgoliul pentru dumneavoastra'.
Asadar, spun: 'Sunt admirator al lui si are tot orgoliul pentru mine' - George Mihaita"


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Oty pe 19 Nov 2008, 12:20
    Merita vazut!

    Ii indemn pe toti cei care vor sa vada un film genial sa mearga la cinema la acest film! Secventa nuntii mute este extraordinara..va veti convinge! Astept parerile voastre in urma vizionarii acestui film! Va pup evelor!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod