Nadia Comaneci, inca un 10

Fosta gimnasta face un cadou sportului care a consacrat-o, sportului caruia ia dat totul.
Fosta gimnasta face un cadou sportului care a consacrat-o, sportului caruia i-a dat totul. Acest lucru ne face pe noi sa-i dam inca un 10 pentru performata in caritate. "Ne-am gandit ca este momentul potrivit ca, dupa 33 de ani, prin fundatia Nadia Comaneci, sa lansam papusa Nadia Comaneci. Pe langa un cadou deosebit pe care il puteti face unei persoane dragi, aveti bucuria de a ajuta gimnastica romaneasca", a declarat gimnasta.

Pasiunea ei pentru papusi - la 14 ani avea o colectie de 350 de papusi - a inspirat-o pe sportiva sa faca un gest demn de o campioana. In urma unui contract incheiat cu fabrica Aradeanca, Nadia Comaneci a reusit sa scoata pe piata papusa Nadia, cu unicul scop de a ajuta gimnastica din Romania.

"M-am jucat foarte mult cu papusile, am avut o colectie de 350 papusi cand aveam 14-15 ani, pe unele dintre ele le am si acum"
, a declarat fosta campioana.


Papusa Nadia face parte din programul social "10 pentru gimnastica", proiect menit sa schimbe soarta sportului care ani de-a randul a pozitionat Romania pe cele mai inalte trepte ale performantei in sportul mondial.

"Papusa Nadia are istorie, istoria de la Montreal. Cu 10-le pe care multi l-au vazut si trait la momentul respectiv, are ideea de a duce mai departe istoria pentru generatiile mai noi, de a promova sportul si de a ajuta gimnastica'', a declarat Nadia.

Imbracata intr-un costum alb, cu parul prins intr-o coada si cu un combinezon de concurs pe dedesubt, asemanator celui de la Montreal, papusa Nadia le aduce aminte parintilor nostri de performanta fantastica pe care a facut-o gimnasta, iar pe noi, cei mai tineri, ne ajuta sa realizam cat de important a fost acel moment.


"Pentru mine lansarea acestei papusi este o onoare si ma bucura faptul ca pot oferi, in aceasta perioada de sarbatori, un cadou special tuturor celor care iubesc sportul si gimnastica romaneasca. Iar acest cadou este cu atat mai important cu cat face parte dintr-un program social al fundatiei, care isi propune sa ii sustina pe tinerii gimnasti, viitori campioni", afirma Nadia Comaneci.

De la evenimentul de lansare care a avut loc duminica, la Baneasa Shopping City, nu au lipsit nici oamenii cei mai apropiati de fosta gimnasta. Pe langa familie si prieteni, Nadia a fost insotita si de Ion Tiric si Cristian Topescu.

"Cea mai iubita romanca. Pentru noi, este si va ramane campioana inimilor noastre.
Nadia este si campioana operelor de caritate. De putin timp o clinica finantata in intregime de Nadia a luat fiinta langa biserica Sf. Spiridon din Bucuresti. Acum Nadia vine cu un nou act caritabil pentru ca fondurile obtinute din vanzare acestor papusi se vor indrepta catre fetite care fac gimnastica si care vor sa ajunga si ele campioane"
, a declarat Cristian Topescu, cel care a comentat performata Nadiei, in timpul jocurilor olimpice de la Montreal.

"E un cadou frumos, ca principiu, e tonic sa ai in jurul tau oameni care doresc sa ajute o activitate, iar Nadia in general nu a facut decat lucruri exceptionale toata viata ei. Sper sa prinda aceasta actiune si ii doresc sa fie de bun augur si de ajutor", a declarat Adrian Stoica, presedintele FR de Gimnastica, prezent la eveniment.

Papusa poate fi achizitionata din reteaua magazinelor Diverta, la pretul de 100 Ron.
7 Decembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod