"Intalniri incrucisate" si "Pescuit sportiv". Anul incepe cu filme bune!

Inceputul lui 2009 se anunta bogat in premiere cinematografice. Si era de asteptat, daca tinem cont de faptul ca anul 2008 a fost darnic cu iubitorii de film. Multe vor fi filmele care vor rula anul acesta...
Inceputul lui 2009 se anunta bogat in premiere cinematografice. Si era de asteptat, daca tinem cont de faptul ca anul 2008 a fost darnic cu iubitorii de film.

Multe vor fi filmele care vor rula anul acesta, insa astazi am decis sa ma opresc la doua, foarte importante si peste hotare - "Intalniri incrucisate" (prima productie romano-finlandeza) si "Pescuit sportiv" (lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru), care vor incepe sa ruleze in cinematografele de la noi din 23 ianuarie, respectiv 13 februarie.

De ce m-am oprit asupra lor? Este simplu. Aceste doua productii au fost extraordinar de bine primite la festivalurile de film din lume. Bunaoara, "Intalniri incrucisate" a fost prezentat in cadrul festivalurilor de film de la Pusan, Chicago si Cottbus. Lungmetrajul, care marcheaza debutul regizoral al Ancai Damian, a fost remarcat chiar si de cei de la revista "Variety". Iata ce au scris jurnalistii de acolo despre aceasta productie: "Scenariul inteligent reprezinta cheia succesului pentru 'Intalniri incrucisate'".

Subiectul filmului este format, de fapt, din altele trei mai mici. In prima instanta, este prezentat Gabi, un DJ la un post de radio local, care afla ca exista un detinut care ii seamana izbitor si care, culmea, i-a preluat si numele.

Al doilea personaj si, implicit, a doua poveste este cea a Mirelei, directoarea unui penitenciar. Aceasta a fost implicata intr-o relatie amoroasa cu un coleg de breasla finlandez, Torbjorn.

Ultimul, dar nu cel din urma, este Andrei care, de-abia iesit din inchisoare, descopera ca sora sa este implicata intr-o relatie care o face complet nefericita.
22 Ianuarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod