"Intalniri incrucisate" si "Pescuit sportiv". Anul incepe cu filme bune!

Aparent fara legatura, pe parcursul peliculei, toate cele trei povesti devin una, insa asta nu simplifica cu nimic lucrurile. Filmul ii are in distributie pe: Mimi Branescu, Oxana Moravec, Matti Ristinen, Andi Vasluianu, Diana Cavalioti, Ion Sapdaru, Gabriel Spahiu.

"O nepasare totala in ceea ce priveste verosimilul. Lucrurile se agraveaza in partea a doua, cand Mirela (Moravec), directoarea inchisorii, se reintalneste cu iubitul ei, Torbjorn (Matti Ristinen), un finlandez tot din domeniul inchisorilor, venit in Romania la un schimb de experienta. Urmeaza o jumatate de ora de conversatie la fel de neverosimila, din care nu ramai decat cu cea mai tare replica auzita anul acesta la cinema: 'Ma, Turbion, ma.", scrie Stefan Dobroiu, redactor Cinemagia.ro, apropo de aceasta pelicula.

"Intalniri incrucisate" a avut avanpremiera in cadrul Festivalului International de Film Transilvania - TIFF.

Cel de-al doilea film despre care vorbim astazi este "Pescuit sportiv", lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru. Productia are in prim-plan doi soti, interpretati de Adrian Titieni si Ioana Flora, care se hotarasc sa isi petreaca o zi de duminica in aer liber, pentru a-si rezolva problemele conjugale. Insa, accidentarea unei tinere le da toate planurile peste cap si, mai mult decat atat, le schimba total viata.

"Drama subtila in trei personaje, primul lungmetraj al lui Sitaru atrage atentia de la primul cadru: tehnica de filmare surprinzatoare, 'prin ochii personajelor' (sau 'point of view shot', pentru cunoscatori), iti atrage atentia din prima secunda, si, dupa un mic efort de acomodare, devine, curand, parte coerenta din aceasta poveste despre relatii, sinceritate, compromisuri si... vina. In primul rand, vina.", spune Stefan Dobroiu.

Succesul peliculei la festivalurile din strainatate nu ar trebui sa reprezinte o surpriza pentru nimeni, daca stam sa ne uitam la palmaresul regizorului. Adrian Sitaru este castigatorul Leopardului de Aur in anul 2007 si al premiului Gopo pentru "Cel mai bun scurtmetraj" - "Valuri".
22 Ianuarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod