Cauze filantropice finantate de miliardari

Una dintre placerile de a fi in topul celor mai bogati oameni dinlume este ca pot dona milioane, sau chiar sute de milioane de dolaricauzelor care cred ei ca merita. Bill Gates, de exemplu, doneaza milioaneinstitutiilor ce se ocupa de sanatate globala.

Paul Allen si curiozitatea pentru extraterestri
Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen are diferite pasiuni, de la baschetla muzica rock, si un om de valoarea lui nu mai are nici un motivsa se limiteze la viata pe Terra. Allen este principalul sponsor alInstitutului SETI (dedicat studiului vietii extraterestre).
Mai exact,el a donat 11.500.000 de dolari pentru proiectul Allen Telescope Array,o incercare inovativa de... radio astronomic care scaneaza cerul insperanta de a gasi forme de viata extraterestre.

Peter Lewis si legile marijuanei
Presedintele Progressive, o companie de asigurari din Ohio, sustinefinanciar usurarea pedepselor pentru fumatorii de marijuana. Lewis,care a fost arestat acum trei ani in Noua Zeilanda pentru posedarea uneicantitati mici de "iarba", spune ca scopul lui nu este neaparat de alegaliza acest drog, ci pentru usura pedepsele consumatorilor.
Argumentullui este ca marijuana se distribuie medical persoanelor foarte bolnave, cuaprobarea doctorului. El a donat milioane de dolari Sindicatului Americanpentru Libertate Civila, ale carui ideal coincide cu acela al lui Lewis.

John Sperling si clonarea animalelor

Sperling sponsorizeaza diferite fundatii pentru protectiaanimalelor, iar una dintre cauzele lui filantropice sustine clonareaanimalelor. Fundatorul Apollo Group, care detine si scoli particularefoarte profitabile, este investitorul principal al Genetic Savings& Clone, care este liderul mondial in studiile pentru clonareaanimalelor.
Investitia lui Sperling nu este strict filantropica, deoarececompania GS & Clone are tarife pentru persoanele interesate. Cinestie? Poate ca Sperlin la momentul propice va scoate bani multi dinaceasta afacere.

David Duffield si salvarea animalelor
Alt iubitor de animale este David Duffield. Fondatorul PeopleSoft ainitiat Fundatia Maddie care militeaza pentru stoparea eutanasieriianimalelor, si a investit multe milioane de dolari in castrareacainilor si pisicilor in cele mai bune conditii. Fundatia poarta numeleregretatului lui schnauzer.
El a investit 200 milioane de dolari pentrua-si organiza echipe care sa sustina oprirea uciderii animalelor. Dacaisi ating scopul, Duffield va rasplati fiecare reprezentanta cu un milionde dolari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod