Barack Obama, cel mai popular om de pe planeta

Intr-o zi de iarna de 20 ianuarie, Barack Hussein Obama a jurat solemn, in fata a milioane de americani, credinta. Si vremea a fost de partea celui de-al 44-lea presedinte american: ca printr-o minune, cerul de deasupra Washington-ului a devenit senin, iar soarele a inceput sa straluceasca. Este primul...

Intr-o zi de iarna de 20 ianuarie, Barack Hussein Obama a jurat solemn, in fata a milioane de americani, credinta. Si vremea a fost de partea celui de-al 44-lea presedinte american: ca printr-o minune, cerul de deasupra Washington-ului a devenit senin, iar soarele a inceput sa straluceasca. Este primul presedinte american de origine afro-americana, care a devenit in foarte scurt timp unul dintre cei mai populari si mai iubiti oameni ai planetei.

Barack Obama a depus juramantul pe aceeasi biblie pe care a folosit-o si modelul sau, Abraham Lincoln: "Eu, Barack Hussein Obama, jur solemn sa indeplinesc cu fidelitate functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii si, in masura mijloacelor mele, sa pazesc, sa protejez si sa apar Constitutia Statelor Unite.", a rostit Obama.

Fiicele sale, Sasha si Malia, au fost primele care l-au felicitat, dupa care a urmat primul discurs al celui dintai presedinte de culoare al Americii, adresat intregii lumi.  

La petrecerea organizata la Neighbourhood Ball, Michelle Obama a venit imbracata intr-o superba rochie lunga, alba, cu detalii florale, realizata de Jason Wu. Aceasta vestimentatie l-a facut pe Obama sa intrebe retoric: "Va vine sa credeti ce bine arata sotia mea?".

Michelle Obama este adepta tinutelor croite drept, foarte simple, adora sa se imbrace in culori luminoase si pline de optimism. La fel s-a imbracat si in ziua instituirii in functia de presedinte al Americii a sotului sau, Barack Obama: a adoptat o combinatie de galben auriu - rochie si pardesiu din lana suedeza - semnate de Isabel Toledo, asortata cu pantofi verzi Jimmy Choo si manusi din piele J. Crew.

Isabel Toledo este un designer american de origine cubaneza, care in 2006 a fost numit director de creatie la Anne Klein, dupa ce timp de 20 de ani a lucrat pe cont propriu. Nu este prima oara cand Michelle Obama ii poarta creatiile; in iunie 2008, Michelle a aparut intr-o tinuta semnata Isabel Toledo la o strangere de fonduri la New York City Fashion. Hainele designerului nu sunt foarte ieftine, o rochie de zi ajungand la 500 de lire sterline, si se vand doar in magazine exclusiviste.

21 Ianuarie 2009
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Janet pe 31 Ian 2009, 02:04
    Wow!

    ...ce entuziasmati(te) mai sunteti!...Familiarizati-va mai detailat cu proiectele Noului Presedinte...nu stiu daca va mai ramane urma de entuziasm...de fapt ...dupa soba in Romania...privind balul de la Casa Alba si garderobele fam.Obama - cred si eu ca e F.interesant...si inca ceva - nimeni nu a mentionat "balbaiala" noului presedinte in timpul depunerii Juramantului,ca apoi sa-l mai repete in"privat" ceia ce impotriva Legii!...are dreptate M - "n-a facut inca nimic" inca in afara de "planuri" pentru cheltuirea banilor din bujet si "hai sa-l urcam in "slavile cerului'!?...

    0
    0

  • emiluca pe 27 Ian 2009, 15:23
    m

    Nu stiu daca esti un el sau o ea, dar cred ca ai oarecari frustrari. Cum adica ne-am tampit ? Faptul ca simtim emotie, bucurie, pentru cineva, nu cred ca este un lucru rau. Poate te deranjeaza culoarea presedintelui ? Dupa cum cred ca ai observat. nu toti oamenii sunt blonzi cu ochi albastri si asta chiar nu conteaza...

    0
    0

  • m pe 23 Ian 2009, 12:25
    de ce?????????????

    deci americanii au un presedinte negru. bun. americanii st americani. bun. pana aici se intelege. dar de ce dracu tot vorbim si tot il analizam pe bietul obama? de ce ma intereseaza cum se imbraca nevastasa? de ce ma intereseaza ce jucator de criket e el? ce dragutz si zambaretz e el? sau cum se impiedica de rochia nevestii knd danseaza? de ce? ce treaba avem cu el? ce-i cu invaia de articole? cum adik cel mai iubit dintre pamanteni? v-ati tampit toti? abia a fost ales presedinte, n-a facut nimic inca. asteptati sa vedeti ce-i poatew capul si pe urma ii comentam politica nu nr de la pantofi si culoarea lenjeriei intime

    0
    0

  • Elena pe 22 Ian 2009, 15:54
    Studenti de culoare!

    E de necrezut ce va spu: am avut la curs, la seminar si la examen studenti de culoare! Nu veti crede cat sunt de inteligenti, de evoluati, in ciuda vicisitudinilor climei, traiului, policicii tarilor lor! Sunt empatici, sunt calzi ca africa, sunt joviali, mereu zambesc( v. Obama ), mereu sunt amabili si respectuosi, mai ales cand, scapand de complexe, nu-i vezi ca-s..."colorati"! NB: N-as da un an, o serie, o grupa de Vestici, pe una de africani, de studenti din neamul lui ...OBAMA, pentru nimic in lume!! Sa dea Domnul ca Obama sa semene la caracter, la intelect cu cei mai buni studenti ai mei ..."coloratI"! Si , mai ales, la suflet! Sa dea Domnul sa aiba grija , si de Romania, el, cel mai puternic OM al Planetei!

    0
    0

  • diana pe 22 Ian 2009, 14:08
    SUA

    Si eu am simtit o mare emotie cand Barack Obama a depus juramantul, este primul presedinte american care ma emotioneaza, pe care l respect si l simpatizez. Sunt sigura ca va face tot ce este omeneste posibil pt. binele tarii sale si pentru pacea mondiala. Pentru noi si tara noastra va fi bine daca ne vom stradui noi sa fim bine, el a precizat clar ca intinde o mana celor care o va merita. Deci, sa facem in asa fel sa meritam si pe urma sa cerem.

    0
    0

  • anyri pe 22 Ian 2009, 13:12
    SUA

    eu imi doresc ca prin noul presedinte al Americii si tara noastra sa prospere,deoarece America detine controlul si in mare parte si noi suntem influentati tot de ei!Dumnezeu sa fie cu America,Dumnezeu sa fie cu noi!

    0
    0

  • emiluca pe 22 Ian 2009, 11:47
    SUA

    Desi traiesc in Romania, inca de la inceputul campaniei electorale mi-am dorit ca urmatorul presedinte american sa fie cel ales de americani, Barack Obama. Am simtit emotie si bucurie, cum nu am simtit niciodata in propria-mi tara. Imi doresc ca bunul Dumnezeu sa-i dea intelepciunea de a lua deciziile cele mai bune, atat pentru poporul american cat si pentru pacea mondiala si sa-l ocroteasca de cei care ii vor fi potrivnici.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod