5 bărbaţi puternici, agresori sexuali

Sunt bărbaţi cu influenţă. Sunt persoane publice care au fost acuzate de agresiuni de natură sexuală asupra unor femei sau asupra copiilor. Nu s-a dovedit nici până acum dacă acuzaţiile au fost reale, dar scandalurile urmate au fost colosale, afectându-le în mod negativ imaginea şi credibilitatea. Este şi cazul şefului FMI, Dominique Strauss-Khan, implicat zilele acestea într-un scandal sexual în care este acuzat, printre altele, şi de viol.
1 din 6

Dominique Strauss-Khan, directorul FMI, acuzat de viol

Directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn în vârstă de 62 de ani, a fost pus sub acuzare duminică (n.r. 15.05) pentru agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare, în urma unui incident produs într-un hotel din New York. Comandantul adjunct al poliţiei din New York, Paul Browne, a precizat că Strauss-Kahn a ieşit dezbrăcat din baia apartamentului său de hotel, în momentul în care o angajată în vârstă de 32 de ani a hotelului intra în cameră. Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13.00, la hotelul Sofitel din New York, potrivit Mediafax, care citează presa americană.

Menajera a declarat că nu se aştepta ca în apartamentul de lux - care costă 3.000 de dolari pe noapte - să se afle cineva. Browne a precizat că Strauss-Kahn a urmărit-o pe femeie în holul apartamentului - format din hol, sufragerie, dormitor şi cameră de conferinţe. Femeia a declarat că Strauss-Kahn a forţat-o să intre în dormitor şi a început să o atace. Ea le-a spus anchetatorilor că a încercat să se apere, însă bărbatul a împins-o în baie şi a agresat-o. Poliţia a afirmat că Strauss-Kahn a încercat să îi scoată lenjeria, însă femeia a reuşit să fugă, ajungând la recepţie, de unde personalul a alertat Departamentul de Poliţie din New York.

În momentul în care poliţiştii au ajuns la hotel, directorul FMI plecase, lăsând în camera de hotel telefonul mobil. "A plecat în grabă (...) Presupusa victimă a fost transferată la spitalul Roosevelt, unde este tratată pentru răni minore", a spus Browne.

Avocaţii lui au reconstituit programul acestuia de sâmbătă, ziua în care a fost arestat la New York. Potrivit ediţiei electronice de luni a revistei Le Figaro, Strauss-Kahn ar fi părăsit hotelul Sofitel la prânz, "respectiv cu o oră înainte de a avea loc agresiunea asupra cameristei", afirmă postul de radio RMC, citat de Le Figaro. Dominique Strauss-Kahn ar fi luat prânzul cu fiica sa într-un restaurant, apoi ar fi mers direct la aeroport. Strauss-Khan şi-ar fi dat seama atunci că şi-a uitat unul dintre telefoanele mobile şi ar fi sunat la hotel.

Se pare că Dominique Strauss-Khan ar fi încercat să agreseze sexual o femeie şi în 2002, relatează Le Parisien, în ediţia electronică. Jurnalista şi romanciera Tristane Banon a povestit într-o emisiune televizată că în 2002 un om politic a încercat să o violeze. Emisiunea a fost difuzată în februarie 2007. Tânăra a oferit numele agresorului, dar acesta a fost bruiat de producătorul emisiunii.

Tristane Banon povesteşte că pentru interviul înregistrat, Strauss-Khan  "a vrut să îi ţină mâna pentru a răspunde, apoi braţul". "Am sfârşit prin a ne bate, ne-am bătut pe jos, l-am lovit cu piciorul, el mi-a desfăcut sutienul, a încercat să îmi scoată blugii (...). Când ne luptam, am rostit cuvântul «viol» pentru a-l speria, dar acest lucru nu l-a speriat", a declarat ea.

Dominique Strauss-Kahn, care urma să-şi anunţe candidatura la prezidenţialele franceze din 2012, neagă acuzaţiile.

Printre avocaţii lui DSK se numără şi Benjamin Brafman, 62 de ani, specializat în delicte de natură sexuală. El are în "palmares" mai multe achitări ale unor personalităţi din show-biz sau din sport. În 2004, Benjamin Brafman l-a apărat pe Michael Jackson, care era atunci bănuit de agresiune sexuală împotriva unui adolescent.

Dominique Strauss-Kahn a fost căsătorit de trei ori, prima dată la 18 ani cu iubita sa din liceu. Actuala sa soţie, Anne Sinclair, este o celebritate, deşi a renunţat la cariera sa în televiziune pentru rolul de soţie loială şi blogger part-time. Cei doi sunt căsătoriţi din 1991.

17 Mai 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod