Suferință colectivă. Claudiu Petre a murit, încercând să salveze oameni. Mulți oameni!

Claudiu Petre, bloggerul care a ajuns în Rai, probabil

Toată viața a fost preocupat de rock. Fusese în Colectiv și în data de 10 octombrie. Scria pe blogul mahmur.info despre rock, despre spectacole, despre bere, despre evenimente. Făcea poze, posta, trăia. Își împărțea viața între Vama Veche, vara, și cluburile underground din București, iarna. Părea mulțumit de sine, îi plăcea să râdă, să-și lase barbă și era înconjurat de prieteni.
Vineri, spre miezul nopții a dispărut.

Prietenii l-au căutat prin spitale, au sunat, au scris pe Facebook. Duminică seara a venit confirmarea. Claudiu Petre a murit.

Nu a putut fi salvat în ciuda eforturile imense depuse de medici. Arsurile, intoxicarea cu fum l-au răpus. Nu va mai scrie despre rock, despre bere, iar prietenii vor bea mult în amintirea lui, dar nu va fi suficient.
Piedone, după arestarea lui Oprescu, se visa primar-general. Opinia sa despre sine era aceea că e iubit, că e gospodar, la naiba, a umplut sectorul 4 de flori, de arbuști și tufișuri, oamenii i se păreau mulțumiți.
Ce conta că niște descreierați de patroni dădeau cu artificii în incinta fostei fabrici Pionierul și organizau concerte unde veneau sute de tineri. Pentru Piedone nu conta decât fericirea alegătorilor și să facă rost de ceva bani pentru alegeri.
Când a venit focul, s-a grăbit în fața camerelor de luat vederi și a încercat să-și salveze pielea, dar, mai mult s-a afundat. Au murit 30 de oameni și 150 erau internați prin spitalele din Capitală, televiziunile vuiau, internetul de asemenea.
Probabil, se întreba chiar el în sinea lui, oare cât sunt de vinovat?
2 Noiembrie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod