Sărutul: Comparaţie între William şi Kate, Charles şi Diana

Primul sărut public după căsătorie al lui Kate şi William de la balconul Palatului Buckingam este semnul unui viitor fericit împreună, spre deosebire de cel al lui Charles şi al Dianei, care ispira tristeţe, stângăcie. Cel puţin aşa îl interpretează psihologii şi experţii în limbajul trupului.

Primul sărut public după căsătorie al lui Kate şi William de la balconul Palatului Buckingham este semnul unui viitor fericit împreună, spre deosebire de cel al lui Charles şi al Dianei, care inspira tristeţe, stângăcie. Cel puţin aşa îl interpretează psihologii şi experţii în limbajul trupului.


La celebrul balcon al Palatului, pe 29 aprilie, sub uralele a mii de supuşi, Prinţul William şi proaspăta sa soţie, Catherine, Ducesă de Cambridge, se sărută la ora 15:27 (ora României), un sărut care a durat 0,76 de secunde. După atingerea buzelor, Kate chicoteşte, iar William zâmbeşte larg.



După ce mulţimea a simţit dragostea lor, le-a cerut îndelung să repete gestul, iar ei s-au conformat, semn că dorinţa poporului este comandă pentru ei.



Înainte de cel de-al doilea sărut, William i-a spus lui Kate: "Încă un sărut? Haide, vino aici!".

Această nouă atingere a buzelor a venit la 2 minute după primul sărut şi a fost mai lung, mai apăsat şi mai tandru decât primul. A durat 1,25 secunde, iar William părea să vrea mai mult, dar Kate a fost prima care s-a îndepărtat...

După mai mult de cinci minute, timp în care au salutat mulţimea, Kate şi Will s-au retras, ţinându-se de mână, în Palat.


 

 Ca în cazul Prinţului Charles şi al Dianei, acest gest romantic a devenit una dintre imaginile definitorii ale nunţii lor.


În 1981, atunci când Charles şi Diana au păşit în balconul de la Buckingham, Charles i-ar fi spus, şoptit, proaspetei sale soţii: "Nu am de gând să fac asta. Ei vor să ne sărutăm".
Diana ar fi răspuns: "Ei, şi ce?".



Peter Collett, expert în limbajul trupului şi autor al cărţii "The Book Of Tells", a declarat că limbajul corpului lui William şi al lui Catherine a fost diametral opus de cel al lui Charles şi al Dianei de acum 30 de ani. Iar gesturile lor "pline de drăgălăşenie", pline de iubire unul faţă de celălalt sunt semnale că relaţia lor va fi o uniune lungă şi fericită.

"În 1981, existau o mulţime de semne că relaţia nu va avea un viitor strălucit şi cele mai multe dintre ele au venit din partea lui Charles. El părea nefericit, dându-i Dianei foarte puţină atenţie. În timpul ceremoniei, Charles s-a şters la ochi nu o dată, ci de două ori - un semn clasic de tristeţe şi chiar regret.
Sărutul dintre Kate şi William este unul total diferit, este o altă imagine: se vede că cei doi se bucură, sunt fericiţi - William este total încrezător şi amândoi se bucură unul de celălalt. Chiar şi atunci când şi-au rostit jurămintele, Kate şi Will se uitau unul în ochii celuilalt. Se sincronizau"
, a spus Peter Collett.

Analiza psihologului


Psihoterapeutul Eva.ro, Lena Rusti a analizat cele două poze şi explică: "Diana este foarte pasională şi dedicată prin atitudine, dar păstrează o notă de luciditate, având ochii deschişi. Charles este prezent, reţinut şi convenţional".



"Kate are o bucurie interioară care este exteriorizată în surâsul care însoţeşte sărutul.
Este deschisă, păstrând o notă de demnitate în secvenţa intimă pe care o împărtăşeşte lumii. Will este iubitor şi protectiv prin atitudine"
, spune Lena Rusti.

"Diana pare cea mai pasională, ultimii doi sunt mai degajaţi poate, dar la fel de convenţionali, nu se ating decât prin sărut"
, concluzionează psihoterapeutul Lena Rusti
3 Mai 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod